8 Şubat 2018

lucifer s03e14:

My Brother's Keeper

--- spoiler ---

.nasıl olduysa salakların dizisinde bir bölüm atlamışım. bir bölüm atlanılsa bile bir bölüm atlanıldığı fark edilmemesi de dizinin ayıbı. normal hikayede gram ilerleme olmayınca insan bir bölüm eksik izlediğini fark etmiyor. normal şartlarda önceki bölümü izlemesem de bir şey değişmez ama işte çok prensip sahibi olduğumdan izleyip yazıp, sonra bu bölümden önce tarihlendiririm. çok da gerekli değil ama yapacak bir şey yok.

.kabil ölümü ararken bölümlerinden sonuncusu herhalde. lucifer bu konuda pek bir şey yapamıyor. mevzu zenci büyük kardeşine geliyor. amenadiel yazması zor olduğundan iki saat böyle telaffuz ediyoruz. mührü ilk başta bu eleman yapmış. kardeşini öldürdüğü için bunu hak ettiğini düşünüyor. ilk katil, tüm katillerin günahını çekiyor diyorlar da bu hristiyanlara göre sonsuza kadar yaşıyor gibi anlatıyorlar. 

.işte güzelce konuşup uzunca dövüşüyorlar, ölen kalan yok. lucifer de en son gelip mekanı dağıttıklarını görünce üzülmüyor tabii. mevzu kabil ile iş birliği olunca amanadiel araya gireceğini söylüyor. birbirlerine ültimatom vererek bölümü bitiriyorlar. kardeş dayanışmasından buraya gelmeleri de pek olmadı.

.yan konuya da adli tıpçı karının kardeşini koyalım demişler. çalıntı elmaslardaki numaraları siliyormuş. elemanın olayı buymuş. bir gün elmas meselesinin ortasında adam öldürülüyor. bu sanık oluyor, kardeşi adam öldürdüğüne inanmıyor. birlikte hareket edecekler falan filan derken işler karışıyor ama neyze ki maze yine so maze'lik yapıyor ve günü kurtarıyor.

.bir ara karıyı unuttulardı, şimdi tekrar geldi. belki bir sıkıntısı vardı tedavi oldu geldi bölümlere devam ediyor. şimdi kardeşler arası meselede herkese bir ders çıkardılar. bundan ibaret oldu muhabbet.

.bir de terapist ile charlotte meselesi vardı. kadın terapiye gitti ama terapisti ürküttü. göksel varlıklar terapisti diye yazsın, sonra da özür diledi ve mutlu mesut oldular. onu da senaryoda tutuyorlar bir şekilde, iyiler hoşlar işte.

--- spoiler ---