26 Ocak 2018

vikings s05e08:

The Joke

--- spoiler ---

.kardeş kardeşi vuruyor, viking kanı dökülüyor. savaşa bu bölüm girmezler gibi geldi. en azından savaştan önce baya bir görüşme yaptılar ama yine de savaşı sıkıştırdılar araya hem de ivar salağı yenildi. eleman yenileceğini anlayıp kaçtı. böyle de bir yılan bir insan. 

.görüşme esnasında bir an savaşmayalım falan dedi, içkiler içilirken de sürpriz unsurunu kullandı. çok da lazım değildi ama savaşa tutuştular işte. bizim bjorn iyi hazırlanmış. ormandaki sami'ler de sağlam çıktı. karşılarında pek varlık gösteremediler. ivar'ı geri çağırmalarına rağmen gelmeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. kaçana niye ilişmiyorlar onu anlamadım. bir anlamda isyan etmişlerdi. kraliçe olarak lagertha hepsini öldürmeliydi diyeceğim ama daha yaralıları bile öldürmedi. psikopoz yaralı olarak kurtuldu. tipini sevdiğim ölmüyor bir türlü.

.savaş sahneleri fena değildi. ragnar'ın adını böyle anmışlar mıdır bilmiyorum ama güzeldi. pek coşkuluydu. esas karakterlerden kimse ölmedi. en azından buna şükür. astrid de anlamamazlıktan geldi. artık nasıl bir olaysa.

.floki diğer tarafta yerleşke derdinde, milletin başını sokacağı ev yok ama bir tapınak yapalım diyor. thor'a adıyalım diyor. ekinleri yok, hayvanlarını yedikten sonra öleceklermiş ama pek umurlarında değil. geri de dönemezlermiş. yandık yani.

.ingilterelerde olay olsun diye sıkıştırmışlar. alfred gemi yapımı ve vikingleri suda karşılamayı düşündü, büyük adam olacak gibi duruyor. babası ve diğer kardeşi ile mücadele edecek. pek babası olarak da görmüyor ama işler böyle işte.

.ivar şimdi donanmayla kaçacak mı? savaş kaybettiklerinde ne oldu? kral harold salağını saymıyorum bile, onu sayan yok ama işler iyice karışacak gibi görünüyor.

--- spoiler ---