25 Ocak 2018

dark s01e06:

Sic Mundus Creatus Est

--- spoiler ---

.gizemleri yığıyorlar da yığıyorlar. ne oldu şimdi dedirtmeleri güzel ama bu sezon sonu büyük meselelerden birini açıklamazlarsa vay onların haline. şimdi sarı gocuklu jonas adlı velet gelecekten gelmiş sakallı adam tarafından geçmişe yollandı. bu durumda o adam da kendisi olabilir. babasının arkadaşı mı olacak? 

.araba gelip duraktan alacakları varki geleceğe dönüşteki muhabbet gibi oldu. anasının dikkati bir an bu oğlana kaydı ki o da gelecekten gelmiş oğlu, olacak iş mi şimdi? bu arada anası ne kötü bir insanmış, ne pis bir insanmış anlatamam. böyle iğrenç bir kadın yok yani.

.otel sahibi kadın ile nükleer santral müdürü adam (niye kadının soyadını kullanmış onu da anlamadım) neyi anlatıyorlar bize bilmiyorum. kadının derdi büyük. bu nielsen ailesi ile dramları aşırı durumdaydı. bir de acılı anne dayağı yedi. ne gerek vardıysa artık.

.ulrich abimize sen sabit dur biz gergin çekim yapalım demişler. adamın suratı da müsait güzel çekimler olmuş. çocuğunu ararken kayıp kardeşini buldu. zaten o oğlan ortaya çıkınca geçmişten geldiğini anladık. üzerinde deney yapan kim? ulrich'in babası ile psikiyatrist'in bağlantısı nedir? bunların elindeki not defteri nedir? kim kiminle nasıl bir döngüyü devam ettiriyorlar oralarını hiç anlamadık ama kasabada bir katil var orası belli.

.diğer taraftan mağaradan ilerleyerek zamanda yolculuk etme muhabbeti de biraz basit olmuş. bir makina mı var? zaman yolculuğu nasıl mümkün oluyor ve kaç kez olmuş? daha geçmiş ya da gelecek döngüsü var mı? niye 2019'lar neden yani? bunları da açıklarlarsa sevinirim.

.kasabada bir güruh bu işe girişmiş, diğerlerinin de çocukları kayboluyor. kimin eli kimin cebinde belli değil. çocukların kendi içinde bunalımları var, o oyundaki ağlama neydi? kızın derdi niye böyle ya da niye bu kadar vurguladılar hiç anlamadım. aynı şekilde oğlanın kolye bulması ve ona zoom yapmalarını da anlamadım. takip ettiği kızın kolyesi ve başka biri ile birlikte olmuş gibi ama sadece bu mu yani?

--- spoiler ---