27 Ocak 2018

supernatural s13e11:

Breakdown

--- spoiler ---

.bir yan konuya daha dava çözmeye devam etmeliyiz diye devam ettiler. ulan bu kaçıncı. bir olay olur, esas karakterlerden birinin başına bir şey gelir. kardeşlerden biri bunalıma girer, diğeri madem öyle en iyi şey devam etmektir, yaratık avlayalım der ve öyle bir olay yaratırlar.

.şimdi tombik şerif kadının yeğeni kaçırılır, onun hikayesini yaparlar. bir de gerçek fbi'den bir adam getirirler. bir de şerifin sevgilisi bir polis arkadaşımız vardır. hepsinden bir olay.

.bir de büyük şaşırtmaca eklerler, seri katili arayan fbi seri katilin kendisiymiş. vay canına ne kadar şaşırdık anlatamam. adam yaratıklar için taze insan eti satıyormuş. internet üzerinden dark web'denmiş, tutuyor insan parçaları için açık artırmaya çıkıyor. bir de ülke genelindeki yaratıkları böyle beslediğini savunuyor. beslemezse yaratıklar coşar avcılar etkisiz kalırmış. bizim oğlanların yaptığı önemli bir iş yokmuş.

.tabi baktığın zaman 287 bölüm olmuş, her bölüm bir yaratık öldürse bile çok az. her avcı on üç senede bu kadar yaratık öldürse yine az, saçma bir bakıma ama yapacak bir şey yok adamların yaratık evreni böyle. en azından kendilerini eleştirdiler diyelim.

.olaylar gelişir, başta korku filmi benzinliğinden kaçırılan kızı bulurlar ama internetten takibini yapamazlar. fbi'ye söylerler. fbi de kendisinin gibi gösterir. sam'i kaçırmak için onu mekana götürür, bayıltır ve açık artırmaya gider. sam'in kalbi için 500 bin dolar verirler. arada bir enstantane de eklemeyi unutmazlar yani.

.derken dean anında yetişir, kızı zaten teyzesi kurtarır. sam'in de tam kafadan vurulacağı zaman bir ateş sesi, kamera çevrilir, öldürecek adam ölür. şaşırtmacalarının sonu yok canım işte. kardeşler kurtulur. şerifin sevgilisi yaratık işini kaldıramam der. sam bırak gitsin sevdiklerinin başına iyi şeyler gelmiyor der ve öyle ağır triplerle bitirirler.

--- spoiler ---