28 Ocak 2018

dark s01e07:

Crossroads

--- spoiler ---

.sezon sonu pek bir şey açıklamayacaklar gibi gelmeye başladı. bu kadar olay, karman çorman. bir de ellilere uzanan bir yolculuk daha var. peder kim? adam niye sırtına o yazıları kazımış. aynı yazı mikkel'in hastanede gördüğü tablo. bağlantı nedir?

.sarı gocuklu jonas zamanda kırılma yaratmamak için mikkel'i kurtarmadı. diğer sakallı tip geldi zamanı değiştirme dedi. madem öyle niye zamanda yolculuk ettirdi? oğlanın bunu yapması neye yarayacaktı? görevleri büyükmüş, sadece onu söyledi ama oğlan sapasağlam geri kendi zamanına döndü.

.nükleer santralin bekçisi, tiktak diyen abimiz, onun oğlu ve peder. bu üç kişinin çevirdiği bir olay olamaz gibi geliyor. mağaranın içinde zaman gediği muhabbeti kendi dizi karakterine bile komik geliyor. herkes istediği zamanda dolanıyor gibi, o da saçma.

.sakallı tip, kim? jonas'ın yaşlı hali ise kendi ile geçmişte karşılaşması çok saçma olması gerekir. babasına müdahale etmedi ama etseydi geleceğe dönüşteki gibi mi silinecekti? nasıl var oluşu silinirmiş? zamanda yolculuk paradokslarını aşacak bir uç uca düğümleme yapabilecekler mi şüpheliyim.

.ulrich yoğun araştırmaları ile olayın zamansal boyutunu anladı. yaşlı bunağı mağaraya kadar takip etti ve oralarda bölüm bitti. adam kimsenin ölmemesini sağlayabilirim diyor, çocukları yine de götürüp zamandan uzağa atıyor. zaten gömmekten iyi yani. kimse geçmişe bakmaz.

.diğer taraftan bu veletlerin kaybolmaları, ölümleri, yapılan deneyler, oda falan zaman yolculuğu ile ne alaka? bunlar neyi başarmayı istiyor. psikiyatrist malının rolü nedir? karısı nerdeyse her şeyi gördü ama bir türlü birleştiremedi. yani odayı falan da buldu.

.geçmişteki yaşlı polis olayları araştırmış, neden orman yolunu kullanmadı demiş, sadece bu şüpheye bir sürü şey açıkladılar. adam zaman yolculuğu diye kitabı nükleer santralin başına gelen kadına veriyor, oyuncakları falan da o yapıyor gibi. neymiş ki bu adam? bunak diye kimse de inanmıyor. öyle kalıyor her şey.

--- spoiler ---