8 Ocak 2018

vikings s05e07:

Full Moon

--- spoiler ---

.aşırı ağır, alavereli dalavereli bir bölüm yapalım demişler. sezonda bölüm sayısı çoğaldıkça bu dialoglar arttı, birbirlerini nasıl becerirler bu konuda çok düşünüyor gibiler. aya göre savaş belirlenmişti, zamana göre ayarladılar ve savaş vakti geldi bölüm bitti.

.ivar ne yapacak diye endişe ediyorlar, denizden mi gelecek? yoksa karadan mı? ona göre bir strateji belirlemeye çalışıyorlar. ivar yine bunları yenerse yazıklar olsun, hakkıdır diyebiliriz. tabii birbirlerini öldürmeleri salakça, birisi çıkıp dur dese iyi olacak.

.onun yerine herkes taraflarını sıklaştırıyor. sami'lerden destek bulmuşlar. lagertha bunları çağırmış. o vakit tam bjorn de geldi, birbirilerini güzelce gebertecek kadar kalabalık oldular ama ne yarayacak?

.zaten kahin de tam bilemedi. bjorn ile tekrar karşılaştıkları vakit savaş çoktan başlamış olur diye anlamıştım. şimdi öncesinde geldi, hepsi ölecek gibi görünüyor. yazık günah edecekler ama yapacak bir şey yok.

.bir de ubbe'nin karısı çok karın ağrısı. torvi ile öpüştüğünü görüp kafayı yedi ama kraliçe olmak için durumu devam ettiriyor. ivar geldiği vakit savaşma, o yendiği vakit yaşlı çocuk olarak sen kral olursun diyor, ubbe buna inanacak kadar malsa, ivar'ın kedini kral yapacağını düşünüyorsa çok mal demektir, başına ne gelecekse gelsin.

.torvi de kıskanç değilim dedi ama kafayı yedi. sami kralının kızını gösterdiler. bjorn iki öpücük ile hemen evliliğe geçti. meğer kadınlar erkek ren geyiklerinin yumurtalıklarını ağızları ile ezerek hadım ediyorlarmış. bjorn'ü bağlayıp bunu anlattı.

.astrid de hamile kalmış, kimden hamile kaldığı belli değil. salak harold kendinden zannediyor. gereksiz bir kalp kırıklığı ve vahşet yaşanabilir, ortaya çıkar mı çıkmaz mı belli değil ama durum bu.

.ivar psikopoz ile takılıyor, nerdeyse sevişecekler o kadar takılıyor. babasının izinden gidiyor. o da athelstan'ı pek severdi.

.neyse sadık savaşçısı oldu, kimin tanrısı nasıldır muhabbetleri ve satranç oyunları oldu öyle gidiyor arkada işte.

--- spoiler ---