8 Ocak 2018

the gifted s01e11:

3 X 1

--- spoiler ---

.gidecekleri yönü yine değiştirdiler, esas karakter getirdiler. bir de aldatmaya dayalı bir hikayeye çevirdiler. cehennem ateşi kulübü diye bir şeymiş, kendi mutantlığını saklayan yüksek düzeyde tiplerin oluşturduğu gizli bir örgüt. şimdi onlar piyasaya çıkıyorlar. üçlü telapat sarışınlar da onların maşası gibi davranıyor.

.bizim ekibe niye ihtiyaçları var? çok özel güçleri var ama bu kadar kaynakları sınırsızsa neden yani değil mi? orasını çok açıklamadılar.

.ekip bu salaklara inanmak, inanmamak konusunda fikri ayrılığına düştü. herkes kendi cenazesinde yeminler etti. zaten fbi başı artık merhamet göstermeyecekmiş, durum böyle tekrar geriye, iç sıkıcı bir hal aldı.

.kendi aralarında anlaşamıyorlar, düşman taraflar zaten birbirleri ile konuşmuyordu. teknoloji çok ilerlemiş ama empati sıfırlanmış, insanlık ölmüş hala bir şeyleri kurtarmaya çalışıyorlar hissi yaratıyor. bir de hepsi insan güya, hepsi çok duygusal. nedir lan bu?

.bizim çekirdek aile mekan değiştirelim dedi. sarışın karıdan kaçış, veletlerin durumları falan filan diye. gittikleri yerde de bulundular. zaten sarışın bulmuş ihbar etmiş, sonra ellerinden kurtararak güvenlerini kazanmış, mevzu bundan ibaret. oğlan veledin de aklına giriyor, o da iyi değil. gönül kırıcı.

.bir de bu kardeşler üzerindeki deneyden onları taklit etme sonucu çıkmış, kan akışlarını karıştıran bir bileklik metodu ile zayıf güçte iki mutandı alıp daha güçlü bir hale getiriyorlar, yer çekimi ile ilgili ikiliyi evi yıkacak hale getirdiler. tam da bizim aile mekandaydı. diğerleri geldi kurtaramadı. sarışın hepsini kurtardı ve hanesine artı puan yazıldı.

.zaten bir kere aklınız ile oynadı, nasıl güvenirsiniz ulan derken yine ortak iş yapma kararı aldılar. zaten manyetik salak kız bebeği yüzünden güçlenmiş, duygu durumu bozukmuş, elemanı kötü yola sürüklüyor. içlerinden tek makul olanı eclipse denen tip idi. gerisi mal oldu iyice.

.john salağının sevgilisi öldü ama ışınlamacı kız imdadına yetişti, olacak bu yani. kızı direkt çıkardılar. zaten sevimsiz bir karakterdi iyi oldu ama biraz yas sürecine girse iyidi be.

--- spoiler ---