8 Ocak 2018

the cheat e01:

Code Is Activated

web dizisi olarak bir şeyler yapmışlar. kim nasıl yapmış? yapımcı filmler ve filimler diyor da bir grup genç toplanıp dizi mi çekelim demişler? oralarını çok anlayamadım. tabii pek bir para yok, kendi çaplarında bir şeyler yapmışlar, ona rağmen bir tane gay kılıklıyı eklemeyi ihmal etmemişler, lakin o kadar da kötü durmuyor. yani tv'de çok fazla türk dizisi takip etmiyorum ama konuşulan dil, dialoglar falan onlara göre daha iyi geldi bana. müzikleri de hiç fena değil. senaryoya biraz daha abansalar olacakmış. biraz sıradan, bilindik bir muhabbet olmuş. imkanlarla sınırlı bir hadise ama yine de en azından biraz çeşniler katalar diye umuyorum. yirmişer dakikadan on bölüm, youtube üzerinden izlettiriyorlar. buna da şükür yani.

--- spoiler ---

.niye felix ulan? isim biraz salakça olmuş. anası ingilizmiş de şöyleymiş böyleymiş. belki babası ingilizdir artık bilmiyorum birisi ingiliz işte çok da mühim değil. bir başına kalmış. antivirüs yazılım şirketinde çalışıyormuş, kalan vakitlerinde de oyunlara hile yazıyormuş, mevzu bu.

.bir gün bilinmeyen bir kargo kapısına paket koyar gider. türkiyede böyle koyup gitme var mı lan? alıp gitmezler mi o paketi? neyse işte gerginlik verelim diye öyle yapmışlar. paket içinde yeni model bir oyun, gerçek dünya oyunuymuş. ona hile yazıyor arkadaş ve gerçek hayatta oluyor. senaryo bu, şaşırtıcılık bu. ne lan bu?

.daha iyidi olabilirdi ama hiç yoktan iyidir tabii, adamlar hayal etmiş, abi şu gta gerçek olsa ne olurdu? hile de yazıyoruz ya o olsa ne olurdu falan gibi. ölümsüzlüğü yaz o zaman arkadaşım, onun üzerinden senaryo yap bakalım?

.neyse silah milahla başlattılar, yazdığı hile gerçek hayatta silaha yol açtı ve sonraki bölüme kaldı mesele.

.genel olarak haliyle tek bir elemanı çekiyorlar, özel saçlı. arada dış dünya, insanlar minsanlar. bir de bilgisayar mühendisliği terk bir gay ev arkadaşı var. muhabbetleri garip, yani dialog olarak garip ama yeterli değil. çekimler de aynı şekilde nerdeyse konuşana dönen kamera yapacaklar, kıl payı kurtuluyorlar. ilerde fazladan tip sokarlar belki ama şimdilik bir iki kişi vardı. esas yapay konuşmama muhabbeti onlarda kendini gösterecek, tüm diziyi üzerine kurduğu eleman da yapay konuşmasın yani artık.

--- spoiler ---