7 Ocak 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e06:

Fun & Games

--- spoiler ---

.bunlar kurtulamaz derken kurtuldular, eh yine de o bir şey. devamlı bu mavilerin altında ezilseler pek bir manası olmayacaktı. şimdi fitz daisy ve simmons'u çıkarmayı başardı. may'i de bulurlar. geriye içerdeki üç kişi kalıyor bir de yeni toprak bükücü zenci çocuk olacak gibi, öyle ne yaparlarsa artık.

.tabii olay ortaya çıktı. daisy'ye yardım eden telapat eleman ve oynak gözlü şişko abimiz öldü. patır patır adam öldürüyorlar. şişkonun ölümü güzeldi ama toprak bükücü velet şak diye öldürdü, gücünü daha kontrol edemeden nasıl becerdiyse artık.

.onun sebebi de işte çocukları hasat etme muhabbetinden yoyo'nun veledi kozadan çıktığı gibi çekip almasıydı. ne ara denk getirdi nasıl becerdi bilmiyorum ama velet duruma pek razı değil gibiydi.

.fitz'in gerçek kötüyü oynaması da o kadar iyi olmadı arada kaçırdığı bakışları takip edebilirlerdi, yakalanmaları da söz konusu olabilirdi. simmons'a duyuları kapalıyken evlilik teklif etti, simmons'da birlikte kurtuldukları sırada teklifi etti. evren bunları ayıramazmış, geçmişe yönelik bir kısa özet geçtiler. iyiler hoşlar aslında.

.mavili liderin kardeşi geldi, hepsi gay gibi herhalde bunların. nasıl bir uzaylı ırkıysa düşman başına. babasının dikkatini çekti diye pek sevindi ama eğlence dövüşü için esas dövüşçüsünü kullandı. esas dövüşçüsünden öte sanki seviyor gibiydi, yine de karıyı ölüme gönderdi. daisy öldürmedi, öldürse iyidi.

.öncesinde may'le de dövüş düzenlemişlerdi. telepat ile dövüş, bir yerden sonra dövüşürken zaten düşünmemesi gerekir, onu ben sesli söyledim may sonradan fark etti. yine de yenemedi. fitz araya girdi, böceklere gönderildi. bir şey olmayacağı bariz.

.işler karışık bunlar bir araya gelmeli dünyayı kurtarmalılar, parçalanmış dünyayı nasıl kurtaracaklarmış? neymiş bu kehanet böyle baya baya abarttılar, sezonu toparlarlarsa benden bir puan artırımı, çek benden bir puan artı.

--- spoiler ---