23 Ocak 2018

the gifted s01e12:

eXtraction

--- spoiler ---

.x genleri solasıcalar, bitmiyorlar bir türlü. ölüp gitmiyorlar, anlaşmazlığa düşmekten vazgeçmiyorlar. şimdi ergen kardeşler birbirine düştü, güçleri denk miymiş bunların? birlikteyken süper güç, karşı karşıya iken ne oluyor acaba? hem niye saldırdı ki? ergen erkek velet daha muhafazakar, kız daha liberal, salak saçma işler.

.çekirdek ailemizi başka dertlere, diğer mutant grubunu başla işlere yolladılar. iki koldan sezon finali yapalım demişler. iki bölümü birleştirmişler. polaris salağının akıl hastanesindeki görüntüsünde kestim bölümü, muhtemelen orada bitiyor.

.mutant ekibi, telepat üçüzlerle birlikte olayın başındaki bilim insanını kaçırmak için kendi çaplarında siyasi zirve yapan insanlığın arasına daldılar, iyi güzel gidiyor derken şerefli bilim insanı küçük kızları rehin alarak kurtuldu. olacak iş değil, birileri çekip yayınlasa insanlığa inançlarını kaybederler ama işte böyle.

.güya ekip çalışması yaptılar, güya plan yaptılar ama beceremediler. teleportlu ile john bu arada öpüştü. bu ne lan demeden edemedim. hem araya sıkıştırdılar hem daha sevgilisi öleli kaç zaman oldu. ne ara üstesinden geldin arkadaş? nasıl insanlarsınız siz?

.neyse çekirdek aile babasının çalışma bilgilerine ulaşmak için ekiplerin analarına doğru ilerlediklerini fark edince, onlardan önce mekana ulaştı. yaşlı kadın bir türlü hayatından vazgeçmek istemedi, sonra bunlarla birlikte mutant sığınma yerine gelmektense arkadaşına gitmeyi istedi. sanki olacak iş, sanki onu bulamayacaklar. öyle de salak saçma bir şey işte.

.esas kötü bilim insanının evrimle ilgili söyledikleri güzeldi aslında. neandertal insanının bizden daha zeki ve dayanıklı olduğu ama insanların birlik olarak onları dünya üzerinden sildiğinden bahsetti, şimdi de mutantlara karşı bunu yapmaları gerekiyormuş. sanki dünyanın işbirliği yapan tek insanı, insanlar. zaten bu siz biz meselesi o kadar baydı ki tekrar oraya girip sezonu biterecekler. bu mal kardeşlerin olayı ya da daha değişik bir olay katamayacaklar.

--- spoiler ---