22 Ocak 2018

dark s01e05:

Truths

--- spoiler ---

.mikkel ilk bölüm intihar eden adammış, mektupta yazılanlar şimdi okundu. o vakit değil de şimdi okunmasının manası buymuş. sarı gocuklu çocuğa mevzu anlatıldı. senin baban bir zaman yolcusu yavrum denmiş oldu. iyi güzel de hemşire kadının yaşlı hali niye ağlamıştı buna? mektup çocuğa nasıl ulaştı. bu yeşil kapşonlu tip kim? bunlar gizemini koruyor.

.adam bir yerlere gitti, saatçi arkadaşla zaman hakkında konuşacak. kim yapıyor bu zaman yolculuğunu kaldı kaç bölüm hala ortada bir açıklama yok. bu sezona pek bir şey açıklamayacaklar gibi geliyor bana.

.araya bir sürü romantizm gerginliği, ulrich'in gençken aşığı şu an karısını aldattığı kadınmış. intihar eden adamın karısı. kendisi çocukken ulrich'in üzerine suç atmış, iftira etmiş. kıza tecavüz ediyor demiş, o da şu an ki karısı. yuh artık bunca zaman yani.

.jonas ve en iyi arkadaşının kız meselesi de var. eleman noah ile buluşmaya gitti, kendisi kıza gitti. öyle karışık bir mesele oldu ama ne gerek var?

.noah da mikkel ile vakti zamanında tanışan muhtemelen zaman yolcusu bir rahip abimiz, ne işi var? kasabada neyi karıştırıyor. torbacılıkla ilgili durumu nedir onlar belli değil. kaçırılan çocuklarla ilgisi olduğu bariz ama öyle işte.

.dedektif kadın kocasından şüphe etti, adam bir şey açıklamadı. işitme engelli kızına noah'ın eşkalini çizdirdi. sert sert sorunca baba kızdı ama neye yarar. kız da uyuzdu iyi oldu.

.çift ekranlı geçmiş ile gelecek birlikte yapılıyor. bir yere bağlayacaklar ama nereye bağlayacaklar belli değil.

.mikkel'in noah ile muhabbeti güzeldi. bölüm için en iyi yer orasıydı herhalde. bu eleman kendi başına hayatta kalıp yine aynı kasabada kalıp bir kadınla evlenip çocuk yapıp sonra geride bir mekturp bırakıp intihar etmeyi niye seçmiş? o intihar etmeden mikkel ortada olmalı, saçma yani biraz.

--- spoiler ---