22 Ocak 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e08:

The Last Day

--- spoiler ---

.hala çok beğenemedim. zamanda yolculuk yaparak dünyayı kurtarmaya çalışıyorlar da, zaten baştan sakat konu. madem dünyayı kurtarmışlar niye o zaman şimdi dünya kurtulmamış? zaman paradoksu? şu an nihai geleceği yaşıyor olmaları gerek ama sanki şu an tek bir şimdiki zamanda ilerliyor gibi, daha bunlar geleceği yaşamadığı için dünya bu haldeymiş gibi aktarıyorlar, öyle şey olmaz. bu temel zaman yolculuk senaryosu açmazı, hiç girmiyorlar bile.

.daisy dünyayı yok edecek ama daha etmedi, şimdi yok ettiği gelecekte ama yine bu seçimi yapacakmış. ne bu seçimi yapmasına sebep olur? bunu niye değiştiremiyorlar? orası anlaşılmaz. ölen insanlar geri mi gelecek? 

.robin dedikleri kahin velet, bir ömür bizim ekiple yaşamış. may ona annelik yapmış. geleceği devamlı gördüğü için hep muhabbeti tutturamamış. en son ölürken ne yapmaları gerektiğini anlattı ama flint diye bir tip lazım, kim bu flint? hem niye tek insana iniyor muhabbet?

.kadın kendi ölümünden neden kaçınmadı? aslında en makul bunları öldürmeye çalışan adamdı. geleceği kurtarmak için daisy'nin ölmesi en mantıklısı ama tabii kurtarılmış gelecek de yok. daisy buradaysa tekrar geçmişe gittiği kesin çünkü dünya hala yok olmuş durumda. saçma  yani.

.fitz ile simmons monolit'i harekete geçiren aygıtı tasarlamışlar ama deke salağının babası birleştirmiş, onunla bunları geçmişten almış gelmiş, dünyayı kurtarmalarını bekliyorlar, dünyayı kurtardıkları vakit kimse de bilemeyecek. daisy'nin dünyayı yok etmesini nasıl engelleyemiyorlar, ben hala anlamıyorum. bunu ne ara anlatacaklar bakalım?

.bir de geride kalanların hikayesini sıkıştıralım demişler. mack'in baltalı pompalısı, böcek öldürmesi, yoyo'nun böcekleri hızıyla halletmesi derken istasyonda işler kızışacak ama çok gereksiz. neden en başta ayrıldılar ki?

.bir de peşlerinden mavili psikopat karı geldi, onla boğuşacaklar. bir sürü olay, şimdiden düşündükçe yoruldum. daisy güçlerini de kullanamıyor. onu da düzeltemediler, iyice can sıkıcı bir hal aldı.

--- spoiler ---