21 Ocak 2018

dark s01e04:

Double Lives

--- spoiler ---

.girişteki seslendirmeyi de bu yaşlı abimiz yapıyor herhalde. psikiyatristin babası yaşlı abimiz tüm sırra vakıf ama iki cümlenin belini kırıp kimseye anlatamıyor. tekrar etmemeli, noah devam etmemeli diyor. noah kim? onu da anlamadım.

.yasin adlı muhtemelen türk işitme engelli veledi de noah'dan selam söyleyerek kaçırdılar. ilkin uyuz kızı kaçırdılar zannettik, iyi olacaktı ama annesine saat göndererek mesaj vermek istemişler.

.annesi de zaten 33 yıl önce bunlar oldu, tekrar oluyor diyor. başlangıç kısmındaki kara delik göndermesi ile belki birinin başlangıcı diğerinin bitişine bağlıdır, döngüdür diyorlar. girişteki aynalı gösterimler de hep bunu işaret ediyor gibi.

.hepsi iyi güzel ama işte bir türlü vay be dedirtemiyor. araya gereksiz karakterlerin gereksiz dramları giriyor. zaman mevzusu hakkında polis kadının büyük kızı ve kardeşi kaybolan tipin takılması ne alaka? para ne alaka? niye ormanda saklıyor, onları falan da hiç anlamış değilim. belki uyuşturucu işi ile birleştireceklerdir.

.mikkel'in babası tel örgülerden atlayarak nükleer santrale girmeye çalıştı. beceremedi yakalandı. adam bir şey yapamıyor zaten ortada öyle işlevsiz, çaresiz dolanıyor. diğer taraftan kadın bir sürü delil yakaladı.

.kocası biraz gaymiş, travestinin tekiyle takılıyormuş. bir sene önce söz vermiş, daha da yapmıyormuş. vahşi hayvan yakalama kamerasından arabasını tespit etti, oradan da şüphe oluştu.

.bu psikiyatrist uzun zamandır bu işi yapıyor gibi, babasının da bilgisi varsa nereye bağlayacaklar anlamadım. geçmişten gönderilen cesetleri bu zamana bırakıyor gibi. veledin kaybolması ile ilgisi bu olabilir.

.bir de herkesler aynı gizemli yağmurluğu giyiyor. kim kimdir karıştıracağız. geçmişten gelmiş gizemli otel sakini iyi mi kötü mü? mikkel mi? yoksa başka biri mi? belki kendi çocukluğuna ipucu bıraktı. babası intihar eden velet de olabilir. ne zaman açıklayacaklar bakalım?

--- spoiler ---