21 Ocak 2018

star trek: discovery s01e11:

The Wolf Inside

--- spoiler ---

.biraz toparladılar ama hala güzel bir yere gidecek gibi değil. haybeye doktor öldü gitti. belki fazla gaylik verdik alalım dediler. bilim subayı ölümden dönecekse zaten her şeyi kurtarır. en başında onun delirmesi buraya getirmişti, şimdi daha iyise geriye götürebilir. bir şekilde düzeltmeleri gerek.

.defiance olayı da çok uzak vaadeli bir şey. güya onlar da buraya gelmiş, onlar nasıl geldiyse biz de oradan geri dönerdik diyor. iyi de kendileri niye geri dönmemiş? hiç bunu sormuyorlar.

.esas olay karın ağrısı güvenlik şefi meselesiydi. tyler mıydı neydi? sonunda voq ile karşılaştığında mevzuyu anlattılar. elemanın içine voq'u koymuşlar. işkence uzmanı ile sevişmesi bundanmış. zaten kadın sana her şeyi vereceğim ama her şeyden vaz geçmen gerekir demişti. mevzu buymuş yani. vücudunu insanın içine yerleştirip içerden insanları göçertmek istemiş. kısmen de başarıyormuş ama alternatif evrene gelince olaylar karıştı.

.idam edeceklerdi, aslında idam da ettiler ama diğer tarafa bir şekilde durumu anlatmış. elindeki bilgilerle birlikte uzaya yolladı, oradan da discovery'e ışınlandı. mevzu bu yani. ölseydi gitseydi daha iyidi.

.bir de güya bombayı patlattılar, baştaki çinli karı imparatorun kendisiymiş. michael bir zamanlar annesi gibi görürdü, şimdi karşısında titriyor, gezegeni yok etti. diğerleri ile güya anlaşmıştı.

.o görev de ayrı bir mallıktı ulan ortak düşmana göre birleşmişler işte, uzay fiziği yapıyorsun da bunu göremiyor musun? voq bu anlamda iyi miymiş? öyle olsa tyler salağının içindeki ile müzakere ederdi, olmadı işte. biraz malca oldu bu kısımları.

.hemen geri dönseler en iyisi olabilirdi. şimdi imparator da geldi işler iyice karışacak. bu alternatif evrende harcadıkları her bölüm boşa gidiyor, bir yerden sonra bunu fark etmeleri gerek. bölümün en büyük kazanımı gay bilim subayının tekrar geri gelebilecek olmasıdır diyebiliriz.

--- spoiler ---