20 Ocak 2018

supernatural s13e10:

Wayward Sisters

--- spoiler ---

.aradan sonra yine supernatural'lerle beraberiz. önceki bölümlerde kısmı diziden daha güzeldi. bu kadar olayın ortasına yeni kötü getirmelerine ne gerek vardı? hem de rüya gezgini tipi buna adamış oldular. psişik olan diğer kız da olayı yanlış görmüş, yanlış yorumlamış, olacak iş değil.

.ilk başta rüya gezgini kızı neden kabuslarının evrenine götürdü ki? onu hiç anlamadım. dövüşmeyi bilmez, özel gücü burada işe yaramaz. nedir yani? var mıydı bir mantığı? varsa niye anlatmadılar. sonra öldü diye kafayı yiyor. öldüren de kendisinin o evrendeki muadiliymiş. öyle bir şey de yapmasalar iyidi.

.kapı kapanmıştı, nasıl geldi? neden bu konuyu uzatıyorlar? esas lucifer ve castiel ortadan kayboldu, hapis tutuluyor. elemanın gücü gitti, çocuğu diğer evrende anaları ile kaldı. bunları ne ara yapacaklar da bu salak hikayeye fırsat gelecek?

.bir de karılar için özel bölüm, tüm savaşçılar karıydı. girişteki şarkı da güçlü sesli karıydı. hepsi böyle yapınca çok iyi bir şey olmuş zannetmişler ama hiç olmamış, bir kere çok fazla abartı roller vardı. ulan bu nedir?

.claire salağı hep mi böyleydi yoksa bu bölüme özel mi böyle oynatmışlar hiç anlamadım. devamlı bir kasıntı, devamlı bir trip. annesi ile devamlı bir tartışmalar. burnu havalara girmiş, iki saniyede rüya gezgini kızla yakınlaşmasını saymıyorum bile. nerden tutarsan olmuyor işte.

.diğer evrende bizim mal oğlanlar kertenkele tadında kertenkele yiyip yaratığa yem olacaklardı. bunu yapan rüya gezgini kızın diğer taraftaki ikiziymiş ya onu da görseler daha iyi olabilirdi belki, süper savaşçı ve yaratık besleyicisi modunda. bağlılar iken bu sefer kendileri kurtulmadı. claire geldi kurtardı ve kaçtılar. bu kadar da basit olmayacağı barizdi ama yeni kötüye de gerek yoktu.

--- spoiler ---