23 Ocak 2018

star trek: discovery s01e12:

Vaulting Ambition

--- spoiler ---

.lorca salağında bir durum var diyordum. adam alternatif evrenden gelmiş, baktığın zaman imparatora karşı savaşmak için bunu yapmış ama yine de herkese yalan söylemiş. spor motorlarını bunun için düzenlemiş. michael salağı ile de bilerek karşılaşmış. hepsini dizayn etmesi, bunca bölüm güzel bir plan yapması ve ta imparator gemisine kadar gelmesi gayet iyidi. tabii o kadar insanın hayatını tehlikeye atması kabul edilemez. nereye vardıracaklar bilmiyorum ama michael sonunda kaçtı.

.o da niyeyse imparatorun anlatımlarından ve ışığa karşı duyarlı olamarından. bu evrendeki insanların farkı oymuş. ne alakaysa işte lorca'da da öyle bir durum olduğundan mevzu hemen anlaşıldı. adamın gözünden hikaye çok enterasan olabilir. ne zaman anlatacak bakalım. mürettebatını geride bırakıp kaçtığını söylemişlerdi. onların dünyasındaki lorca kaçmamış ölmüş, tam o sırada bu dünyadan lorca çıkmış gelmiş gibi.

.bir de bilim subayımız var, çıkış yolunu buldu ama yine kötücül evrendeki ikizi spor ağını mahvetmiş. bir tek sen kurtarırsın falan dedi ama gay aşığına ne kadar inanacağız onu bilemedim. gaylik dozu her yerde tavan yapmış durumda, bu ne dünya böyle?

.michael ölümden kurtulmak için tüm planını söyledi. bulundukları evrendeki imparatora spor motoru dahil her şeyi anlattı. yine lorca imparatora göre iyi bir insan, michael kendini kurtarmak için bir hayli kötülük yapmış oldu. bunun muhasebesi ne ara yapılır bilemedim. hikaye garip oldu o bariz.

.saru diğer tarafta işkenceci klingon ile anlaştı. tyler salağını kurtarmak için ona teslim etti. bir vücutta iki düşman, gerçek savaş budur diyor. haklılar ama tyler kurtulduysa bile artık bitirsinler şu salak karakteri çok gereksiz oldu. en gereksiz hikayeleri bu yani.

.doz bu şekilde iyi arttı. evrenler meselesi baştan beri karışmış. en azından uydurmaca yapmadılar. bağlanacakları yeri ayarladıkları için de iyi oldu. ne bileyim şaşırttıkları zaman iyi ama kötü de olabilirdi. hala olabilir, nasıl toparlayacaklarına bağlı.

--- spoiler ---