24 Ocak 2018

happy! s01e06:

The Scrapyard of Childish Things

--- spoiler ---

.neyse ki happy ile nick tekrar bir araya geldi. nick'in son ölüm anı sahneleri ve sonu güzeldi. ondan gerisi devamlı dram halindeydi. aslında adamın son konuşması da dramlıydı ama birden komikliğe geçtiler. aksiyonu azaltmışlardı onu da biraz artırdılar. ilk bölümlerin havası pek yok ama yine de güzel.

.bombasının patlamaması falan o kadar komik değildi. daha komiklerini yaptıklarından geriye gidiş gibi oluyor ama yapacak bir şey yok, keyifle izliyoruz. o kadar da değil yani.

.nick geçen bölümde mikey ile uygun olmayan şekilde karşılaşmıştı. eleman hayalet değilmiş, ne alakaysa hayati organlarına gelmemiş. morgan eleman kalkmış gelmiş ama arada latince konuşuyor, devamlı blue diyor. pek saçma ama nereye bağlarlar bilemiyorum. diğer taraftan bu eleman şifre ve şeytanlar meselesi yapmıştı. belki bu mevzuyu sonraki sezona atarlar. şimdilik geldikleri nokta bu.

.şifreyi de öğrenememiş, onu da ilk bölümde öğrendi zannetmiştik, boş yere hayatı tehlikeye girmiş, boş yere o kadar olay.

.her neyse blue'ya geldi. mikey elinde olduğu fotoğrafları gösterdi. kızını istedi. evinde buluşma ayarladı ama yaptığı şeyler yolunda gitmedi. mikey'i bıraktığı peder elemanı tutamadı, şeytandan korkarak garip bir laf ederek kaçtı sanki.

.tam bu blöf yapıyordu. televizyon reality show'cusu annesi ile fotoğrafı blue'nın eline ulaştı. nick'i hemen paketlediler ama anında öldürmediler. garajda meşhur nick ile ölüm öncesi sohbetler ve selfi'ler çekilmek isterken olaylar karıştı.

.diğer tarafta kimsenin kendisine inanmaması yüzünden grup terapisine katılmış blue vardı. grup terapisinden hayali arkadaş kaldıran bir hayali arkadaş daha vardı. blue'nun çocuğunun hayali arkadaşıymış bu. happy'i kandırdı sonra yavrum yazığa çeşitli işkenceler yapıldı. tam o sırada nick'in sesini duydu. koptu kaçtı. nick nasıl kurtulacak derken blue'nun oğlu happy'den korkarak garaja daldı, anası da arkasından. dikkati dağılan tetikçileri de nick güzelce kesti bitti. happy'e inanç tazelendi. tekrardan ortak oldular ve işler güzel gidecek diye umuyoruz.

.çocukları giydirmek falan nedir? psikopat adam bunların başında çocuklarla oynuyor. olacak iş değil. kaçmaya falan çalıştılar ama beceremediler. garip yani.

--- spoiler ---