14 Ocak 2018

star trek: discovery s01e05:

Choose Your Pain

--- spoiler ---

.diğer bölümlere yarım karakteler bıraktılar. sakallı tipi uzaylı dizilerinden hatırlıyorduk galiba. kaptan ile hesapları görülecek. şimdi bunlar niye mekikle seyahat etti, nasıl yakalandı? klingon'lar nasıl buldular? hadi diyelim buldular, mekikle seyahat zorunluydu. ışınlanma da güvenlik gerekçesiyle yapılmamıştır. iyi güzel de madem adamı yakaladınız o vakit daha güvenlikli bir yerde sorgulasanıza?

.hangi klingon'lardı? mesih muhabbeti ne oldu? bir de yüzü yaralı işkenceci şişko bir kadın klingon bırakmış oldular, onun da hikayesi yarım kaldı. bir de oradan kurtarılan askere nasıl güvenecekler? orası da garip. kaptana da bir şey yapabilirlerdi aslında, daha ileri teknolojisi olmasını bekliyor insan.

.bu arkadaşı her yerde pat diye olmasından dolayı yakalamışlar, bu gemide ne vardır diye kaptanı sorguluyorlar iyi güzel de başka türlü bir teknolojileri yok mu? ne bileyim biraz konu sıkıntısı çekiyorlar bu açıdan.

.tabii spor ile evrenin her tarafına giden, dünyadaki minik yaratığa benzeyen, dna falan da kopyalayabiliyormuş ya o bakımdan hikayesi güzeldi. karışık ama genel hatları anlatıyorlar gibi, hızlı hızlı anlamadığın şeyler söyleyince daha sofistike oluyor ona şüphe yok.

.bu yaratık her anlık gidişte acı çekiyormuş. duyguları olan da bir canlıymış. saru malı bunu görmezden geldi, son kullanımda hayvan kendini koruma moduna aldı. içindeki suyu çıkartıp minik hale geldi. orada kalacak gibilerdi ama çılgın sarı saçlı bilim insanı dna'yı kendine enjekte ederek atlamayı gerçekleştirdi, bu iyidi.

.bir de kendisi gaymiş, zenci doktor ile takılıyorlarmış. hatta sırf o kendisinden nefret etmesin diye masum canlıyı korumuş. böyle de bir hikaye işte.

.bizim mal michael de yaratığın derdine düştüydü, iyi güzel de derdini kimseye anlatamıyor. verilen emri yerine getiremiyor. saru malı ile devamlı bir didişme içindeler, ölen kaptanın teleskobunu ona veriyor. bir anlaşsalar da kurtulsalar şu saçma işten çok iyi olacak.

--- spoiler ---