15 Ocak 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e07:

Together or Not At All

--- spoiler ---

.biraz baydılar, iyiler güzeller ama biraz aksi gitmeyebilir işler. fitz vuruldu mesela, hiç gerek yoktu. simmons'un kulağındaki bu kadar kolay mı çıkardı mesela? mekik uçurmak o kadar kolay mıydı? bölüm sonu insan bunları soruyor kendine.

.bir de salak toprak bükücü oğlanı, mack ve yoyo'yu geride bıraktılar. ulan ne kadar saçma. uzay istasyonu yaptık madem orayı da hikayede tutalım demişler. o kısmını da beğenmedim.

.dünya üzerinde may kuşlu geleceği gören kız ile karşılaştı. daha doğrusu yerçekimi fırtınasında onu kurtardı. dünyanın bu haliyle atmosferi nasıl kalmış? bunu da açıklamadılar. yarısı parçalandığı için arada yerçekimi fırtınaları oluyormuş. yerçekimi en azından bu kadar dengesizse atmosferin dağılması gerekmez mi?

.bunlar öyle akılda kalan sorular, fazlasını kurcalamayıp kahramanların bir araya gelmesi, kapılarında düşman varken espirili dillerini kaybetmemelerini falan sevmemiz gerekiyor ki sevdik.

.toprak bükücü kapıya taş yığdı, koskoca istasyondaki taşların yanında olmaları da çok ikna edici ya neyse, diğer taraftan duvarı patlatıp içeri girdiler. duvar ne arıyor onu da anlamıyorum. her neyse bunu da getik, bu sefer mavili psikopat karı, diğerinin savaşçısını öldürdü.

.kardeş katili muhabbeti de çok bayık geldi, bu kree'lerin insandan çok tripleri olması da üzücü. kanları mavi ama aynı muhabbet dönüyor. cesaret savaş şu bu derken karı savaşçısını, kendisi de kardeşini öldürdü.

.yüzeye gidiyoruz, yüzeyden nasıl dünyayı kurtaracaklar onu hala anlamış değilim. bu sezonun kazanımı enoch karakteri herhalde, elemanın tavrı bile komik, sağolsun insanın içine su serpiyor.

--- spoiler ---