14 Ocak 2018

happy! s01e05:

White Sauce? Hot Sauce?

--- spoiler ---

.korktuğum gibi komedisi azaldı, dramı çoğaldı. hele hele çocukları dakika farkı ile kaybettikleri, anasına gelip yardım teklif ettiği sahneleri de ekleyince iyice drama boğdular, kızın odası ve hayali arkadaşı sevgili happy'nin ızdırabı çok fenaydı.

.üstüne nick happy'ye bir ders vermek istedi. hayatlarında ne ufak bir şey yanlış gidince hepsinin içindeki kötülüğü görürsün dedi. metrode güya noel ruhu ile sarmalanmış insan karışımı vardı. ilkin happy baktı hepsi çok mutlu, sonra metro gecikince baktı hepsi değişti. o sırada nick atladı raylara, kimse beni kurtarmaya gelmez göreceksin falan filan dedi.

.happy de olayı üzerine alındı, dersi aldım bırak şimdi bunları, benim gitmemi istiyorsan söyle dedi. nick de onu ima etti ve puf oldu gitti yavrum yazık. en önemli kısmını ortadan kaldırdılar, sonuna kadar sürdürmezler ama şu aşamada happy yok oldu.

.tam o sırada noel şarkısı ile psikopat tipin blue için çalıştığını hatırladı. kendisi de bir dönem çalışmış herhalde, birlikte iş yapmaları konusunda bir anı ortaya geldi, oradan blue'ya gidecek, ortalığı kasıp kavuracak.

.blue diye bağırırken yanında elle tatmin yapan çıplak bir genç, ilk bölümde öldürdüğü kuzen, kayıp olan tip belirdi. bu iş gittikçe garipleşiyor dedi. happy yerine gelmemiştir diye umuyorum, eğer öyleyse iyi olmadı. ikisi bir takılırsa daha iyi olur ama işte koca bölümün tek güldüren sahnesi de bu son sahneydi.

.ondan öncesi işte devamlı dram, dedektif karıya içerden göz dağı verdiler. blue kaçırılan çocukları soruşturma diye mesaj gönderdi. psikopat işkencecisi suratına kedi bıyığı çizip babasının mezarına da koymuş. böyle mesajlar işte. nick karıyı bayılttıydı. zaten blue için çalıştığını da anlamıştı. hepsi blue için çalışıyorsa niye böyle yapıyorlar? blue kimin için çalışıyor?

.bir de veletleri bir sınıfta toparladılar, işkenceci tip başlarında. ilkin teyipten kayıt dinletti. sonra pasta verdi. şişkoya vermedi ama nick'in kızının pastasını aldı eleman. baban ve happy gelmiyor dedi, iyice yüreğimiz dağlandı. bunların kurtuluşu sezon finali olur harhalde. 

--- spoiler ---