13 Ocak 2018

star trek: discovery s01e04:

The Butcher's Knife Cares Not for the Lamb's Cry

--- spoiler ---

.hala tipler çok uyuz, inanılmaz irrite olmaktayımdır. nasıl bir şeydir bu böyle? lakin diğer taraftan görüntüler bir harika, nasıl yapmışlar etmişlear? nerde efekt vermişler bu kadar? nasıl yedirmişler görüntülere bilemedim. bir yerden sonra sevdikçe sevesi geliyor insanın.

.esas yaratığımız bir yırtıcı değilmiş, kendisi sporlarla ortak yaşamı olan bir arkadaşımızmış, bizim micheal salağı durumu hemen anladı, onun üzerinden evrenin her tarafında aniden belirebilecekler. bu iyi güzel ama savaşa dalıp geri kaçmak nedir onu da anlamadım, kaçarken hepsini pat diye öldürdüler mi? o da biraz fazla hızlı oldu.

.kaptanımız biraz savaş manyağı, her şeyi silah gibi gördüğü için olayı kaçırmış. şimdi bizim esas karakter mal sasha'nın manevi annesi, merhum kaptan geriye miras bırakıyor. bir açıklama hologramı ve bir adet teleskop, şaka gibi lan. onu zaten ilk bölüm güzellemesi için kullanmışlardı, şimdi iyice salakça oldu.

.neyse kadın hala suçluluklarda ağır mal arkadaş ile laf dalaşında, onu niye yaratığın önüne getirdi, niye haber etmedi? niye değişmemişsin tepkisi aldı onu da çok anlamadım. eleman ürperdiği zaman ensesindeki yapı dikeliyor, çok özel bir tasarım. insaniliğin değişik formları.

.bir de klingon tarafında saçma olaylar var. ölen eleman resmen tanrı oldu, geride kalan beyaz suratlı da onun elçisi gibi oldu. herkese bunları söylüyor iyi güzel ama aç kalmışlar. birleşin dediği vakit itiraz eden tip önce güya mütevazı yaklaştı, sonra geldi gemisini ele geçirdi? bu neydi şimdi? yemek getirip hepsinin sadakatini aldı, bu neydi şimdi?

.sonra elemanı patlattıkları uzay filosu gemisine yolladılar, daha doğrusu diğer karı vasıtası ile bu oldu. tekrar ona gemi bulacakmış da yerini alanı alacakmış, klingon hikayesi biraz karın ağrısı gibi olacak, tabii bunca zaman adamlar bu kadar yırtıcı ise niye yemediler bitirmedilerin açıklaması olarak gösteriyorlar, kendi aralarında birlik değiller ki saldıramıyorlar.

.yine de sorun çözmeli hikayeleri hoş olacak gibi, esas karakteri kaptan olarak görmek isterdik ama hep aşarı çocuk gibi kafasına eseni yapacak gibi. uyarılarına kimse kulak asmayacak, şimdi bir tane subayı kaybettiler, kumandan diyorlardı, karı bok yoluna gitti.

--- spoiler ---