30 Ocak 2018

lucifer s03e12:

All About Her

--- spoiler ---

.aralı aralı gidiyorlar, bundan sonra düz devam ederler herhalde. son bölümde kabil çıkmıştı, oradan devam ettiler. kabilin mevzularla hiçbir ilgisi yokmuş. kendisi ölmeye çalışıyormuş ama ölemiyormuş. ölümsüzlerin de derdi büyük. bölüm sonunda luci ile anlaşarak ölümünün yollarını aramaya koyulacaklar. güya diziden çıkartacaklardı kendisini, şimdi öyle devam edecekler. en azından esas karakterleri oturdu diyebiliriz, ellemesinler artık.

.yan konusu yine çok saçmaydı. bunu yapmasalar olmuyor ama yapıyorlar işte. yapacaklar da... bir tane denize nazır evi olan zengin çift, kadın sahilin tapusunu almış gibi davranıyor, bunun yüzünden bir tane sörfçüyü öldürmüş, onun muhabbetini yaptılar. sahiller tapulu arazin mi birader diye sordular sonunda.

.dan sörfçülüğe soyundu, sörfçüler kendi aralarında cinayet işlediler diye düşünüp aralarına karıştı. meğer onlarla ilgisi yokmuş. zaten katile ulaşmadan önce şaşırtmacalı bir iki katil zanlısı buluyorlar. ilki deniz ayısı öldüren sörfçü rakibiydi, sonra sörfçü çetesi, öyle gidiyor işte.

.luci kabil'e ders vermek için kanatlarının babası tarafından geri konduğuna kanaat getirdi, her salak saçma olaydan kendine göksel bir anlam çıkarıyor, insanlar arasında fazla kalmak ile ilgili.

.kabil de en başından beri lucifer'in dedektif tarafından yaralanabildiğini öğrenmiş, belki kendisini öldürür umuduyla vurulduğu geceki sahneyi hazırlamış. kahraman olarak da ölecekmiş ama ölememiş. 

.adlı tıpçı konuşkan arkadaşı azarlamıştı, geri planda onun muhabbetini çevirdiler. sonunda sarıldılar barıştılar. çok da gerekli değildi ama komikti.

.esas maze çok kızgın. amen ile terapist birlikte takılıyorlar. amen'de cinsel yolla bulaşan hastalık çıktı demişlerdi, o da komikti ama terapist ayrılma konuşması yaparken öpüşürken buldular kendilerini. işler karışacak. amenadiel de bir yerden sonra hasta olacak, bir haller olacak.

--- spoiler ---