30 Ocak 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e09:

Best Laid Plans

--- spoiler ---

.iyi toparlıyorlar şimdilik, devamında ve tabii sezon finalinde yine sıçıp sıvayacaklar gibi geliyor bana. bir kere zaten dünya bu hale geldiyse, şu an gelecekteyseler geçmiş değişmemiş demektir. bunu kendi aralarında da devamlı konuşuyorlar. geçmişin yaşanmışlığı üzerine yapılan makinalarla kaçış yapıyorlar, sonra dünyayı yok oluştan kurtaracaklarını düşünüyorlar.

.daisy güçlerini geri istemiyor ama en mantıklısı öldürülmesi değil mi? tabii kimin dünyaya bunu yaptığı ve neyin neden olduğu hala belli değil. tarih diyorlar da tarih sanki gerçek mi? olacak iş değil, gösterdikleri görüntüleri yine bir şekilde yapıp düzeltmeyi yapmaları gerekiyor ama bunca zamanı nasıl ileri saracaklar? nerden bilecekler? 

.flint flint diyorlardı, isimleri sanki o kadar sıkı takip etmemiz gerekiyor. yeni çıkan toprak bükücü veletmiş, monolit taşını büküp onlara geri döndürecek hale getirecekmiş. şimdi bu böyleyse diğerleri ne gerek? insanları kurtarsalar ne olacak ki? neden zaman meselesine bağlamışlar hiç anlamadım.

.mack herkese bir ayar veriyordu ama güzel planla gelmiş. tüm patlayıcıları toplayıp bir kata biriktirmiş, oradan da kasius'un uzun konuşmasını toparlayıp günü kurtarmış oldular. hem de nainsan yaratma materyallerini falan patlattılar, iyi oldu yani.

.diğer taraftan deke denen eleman daisy'yi öldürecek mi öldürmeyecek mi? adam kafasına girmiş gibiydi sonra mavili karının elinden kurtardı. nedir yani tam olarak mevzu? o karıyla kavgaları, yerçekimsiz ortam falan hepsini güzel çekmişler. en sonunda da öldürdü neyse ki.

.geminin motorlarının çalışmayıp yerçekim fırtınasına binip uzaya sıçramaları falan da plandı yani, tabii yolunda gitmemesi gereken bir sürü şey vardı hepsi yolunda gitti. bunca zaman geminin uzayda kalabilmesi bile zaten mümkün olmamalı ama yaptılar inandık.

.son şaşırtmaca ile bitirdiler, kasius'un kendi kahini varmış. geldiklerini biliyordu. karşılamaya gittiler, bunu da kazanacaklarsa ne olacak sonra? bir de ölümden döndürme güçleri vardı. onu da coulson üzerinde denemişlerdi, hafif delirtiyordu ama öldürdükleri kızı geri getirdiler, elçi olarak güya...

--- spoiler ---