30 Ocak 2018

star trek: discovery s01e13:

What's Past is Prologue

--- spoiler ---

.bir sürü olayı açıkladılar, güzel de açıkladılar. sonra işler bitti yeri karmaşaya girdiler. kendi evrenlerine dönmüşler ama dokuz ay geç dönmüşler, o süre içinde klingon'lar evrenin anasını bellemiş, öyle kaldılar ortada.

.şimdi bunlar paralel evrene şak diye gelmişlerdi. olacak iş değildi zaten, spor motorunu kullanmaları gerekmiyordu ama nasıl böyle bir hata oldu falan derken hepsi tabii lorca yüzünden olmuş, onu öyle bağladılar. bir anda hepsi inandı. adam zaten kötücül bir tipe benziyordu. adamın olayı bu gri karakterler galiba.

.derken gemiyi ele geçirdiler, şak diye koca gemide ihtilal yapıp herkese boyun eğdirmek biraz saçma oldu. gemiyi devasa gösterip iki tane odada çekim yapmışlar ama o kadar para yetmiş dedik, tamam dedik.

.bu acımasız süper imparator, tüm evreni almış ama gemisini koruyamamış gibi oldu. lorca'ya bir çoğunu ikna etti desek bile kendisi bu kadar kolay pes etmemeliydi. sonra michael niye bunu kurtardı? niye birlikte hareket etti, kendi kaptanı yüzünden desen bu kadın bir anda bir gezegeni yok edecek düzeyde bir insan evladı, neresini sevdi? nasıl muhabbet etti, bunlar hep olmadı ama işte yine güzel yaptılar.

.geminin spor motorunu vurup oluşan ağdan yararlanarak kendi evrenlerine geçtiler. tabii burada da bir sorun var. kaptan niye motorlarının kalkanını kaldırmaya izin verdi? onu hiç anlamadım. 

.sonra iyilik timsali olarak geride kalıp michael'e yardım etmesi de çok abartıydı. ölmeyi kabul ederek geride kaldı. paralel evrenleri kapsayan bir kader vardır muhabbeti için de yapmışlar ama olmamış işte. bu sefer michael kaptanını kurtardı, gemisine getirdi. onlar da evren değiştirdi, diğer evrene geçirmiş oldular. maşallah yani.

.bilim subayının gay aşkının sözlerini dinleyerek evlerinin yolunu bulması güzeldi, bir anda sporlar tüm gemiye yayıldı, ağları hepsi gördü falan filan derken kurtuldular. iyidi hoştu ama macera bitmedi, şimdi kaldığımız klingon sıkıntısı büyümüş, bunların gizlilik tespit etme yeteneği de kimseye verilemeden savaşın kaybedilmesine sebep olmuş, öyle devam edecekler. kaldı şurada üç bölüm.

--- spoiler ---