5 Ocak 2018

black mirror s04e05:

Metalhead

--- spoiler ---

.gereksiz bir bölüm yapmılar, hikaye bulamamışlar. madem öyle dünyanın sonun çekelim hem de siyah beyaz, kesin güzel olur demişler ama olmamış. bir tane üstün teknoloji ürünü köpek kardeşimiz insanlığı avlıyor.

.iyi güzel ama kim yapmış? niye yapmış? dünyaya ne olmuş? bunlar hakkında hiç açıklama yok. bir grup insan bir yere giriyorlar. bir kutu alıyorlar, tam o kutunun arkasından köpek çıkıyor ve kovalamaca başlıyor.

.meğer kutunun içinde oyuncak ayı varmış, bu ne şimdi? çocuklara götürüyorlardı da insanlar öldü diye üzülecek miyiz? salak saçma iş olmuş. insan hiç oyuncak ayı için canını tehlikeye atar mı?

.hem bu kadar iyi katillerse nasıl öldürememişler, bir sürü de varmış. saklanmanın yolunu buldularsa bir şekilde orada kalmaları gerekirdi.

.üç kişiden ikisi çatır çutur öldürülüyor, kafaları karpuz gibi patlatıyor. sona kalan kadın da kaçıyor da kaçıyor. ilk bacağında izleyici ile iki saniyede buluyor, izleyiciyi çıkartıyor kan izlerinden mi ne? bir izden hemen buluyor. bir eve geliyor orada araba anahtarını arıyor güya, sonra intihar eden adamın cebinden buluyor ama hemen gitmiyor.

.zaten araba da çalışmıyormuş ama yine de çok oyalanıyor. hemen gitmesi gerekiyordu. hele hele izini kaybettirdiyse bunu kesin yapmalıydı.

.evdeki silahı alıyor, çalışmayan araba ile güya tuzağa düşürüyor, kafasından iki kez vuruyor ama nasıl bir robotsa bir türlü ölmüyor. en son ölürken de bir sürü izleyici aleti fırlatıyor, biri boğazının yakınlarına girdiği için telsizle veda edip boğazını kesiyor ve film bitiyor.

.arada yine gereksiz telsiz konuşmaları, en başta minibüs durdu diye gereksiz yere bekleyişler. adam yakalandı ya da bir şey oldu işte kaçman lazımdı. saçma sapan bir kovalama hikayesi yapalım demişler, hiç olmamış. bu diziye yakıştıramadım. mesajımı alamadım, rahat uyuyamayacağım.

--- spoiler ---