5 Ocak 2018

black mirror s04e04:

Hang the DJ

--- spoiler ---

.her şey simülasyon olunca pek güzel olmuyor. onun yerine başka şey düşünseler pek tatlı bölüm olacakmış ama işte şimdi normal tatlı olmuş. tabii mükemmel eşi bulmak için kim böyle bir uygulama yazar orası biraz abartı.

.yine de algoritma olarak mükemmel eş adayını imkansız birleşme olarak koymak ve bin denekte 998 tanesinin programın dışına çıkarak birleşmesini gözlemlemek güzel bir düşünce olsa gerek. en azından bunun için bölüm beğenilebilir.

.bunun haricinde bol bol sevişme sahnesi koymuşlar. hepsi programmış ama yine de olsun, adamlar şak şak birbirlerine buluşturuyorlar, her şey hazır hadi bakalım uyum kontrolü yapına getiriyorlar.

.ilk uzun süreli ilişkisinde adamın su içtikten sonra çıkardığı ses yüzünden sinir olmaya başladı. ilkin hoşuna gitmişti sonra işler karıştı, sonra süre bitmesini zor bekledi.

.eleman için daha zordu, uyuz bir kadın. resmen tiksiniyorlardı birbirlerinden ama bir sene buna katlandılar, hapishane olsa çekilmez, niye lan buna katlanıyorlar falan diye düşünürken zaten sonunda cevabımızı aldık. bu kadar süre katlanmaları bile saçma.

.tekrar aşıkları bir araya getirdiler, bu sefer de süreye bakmayalım muhabbeti çıktı. bir bakıma kadın haklıydı ama yine de garip yani. adam merakına yenik düştü, süreye baktı. bakınca da süre değişti. beş yıldan 20 saate indi. tabii yine lan bu oyun ne alaka diyor insan. normalde beş yıllık deneme süresi mi olur? hani simülasyon olmasa beş yılını buna mı harcayacaklardı?

.duvarın bu tarafında her şey beleş sadece mükemmel eşi aramaya kendilerini veriyorlarsa yine düşünülebilir ama işte hepsi programmış, gerçek dünyada sadece bir cep telefonu uygulamasıymış. kendi içinde de böyle bir test yapmış. tüm izlediklerimiz yaşanmamış, bir istatistiğin binde biriymiş, şaka gibiymiş. son kısımda da gülümseme ile mutlu sona ulaştılar pek romantik öyle bitti gitti.

--- spoiler ---