6 Ocak 2018

horizon s52e07:

How to Find Love Online

--- spoiler ---

.geçen black mirror bölümü izlemiştik, aynı onun belgeselini yapmışlar. ingilizler birbirlerini destekleyici iş mi yapmak istemişler nedir anlamadım. baktığın zaman dizi belgeselden daha bilimseldi.

.salak sakallı doktor bozuntusunun teki ortada karı arıyorum diye gezmesinin belgeseli olmuş. bir taraftan bu buluşma siteleri saçmalıktır diyen abimiz var sadece skype üzerinden bağlanıyor, diğer tarafta site için algoritma hazırlayan bir karı var ki inanılmaz itici.

.bir tek yaşlı teyzelerimizin muhabbeti iyidi. mr ile beynin kimyasını aşık olup olmadığını anlayabildiklerini söylemişler, tabii bölgesel olarak bakıyorlar ama yeni evli çifte bunu uygulamışlar, aşık olmadıklarını anlamışlar ve evlilikleri bir yıl sürmüş.

.bizim salak sunucunun ikiz kardeşi evliymiş. onun beyninde deniyorlar, aşık olduğu ortaya çıkıyor. salak sakallı sunucunun da eski sevgilisine karşı kabaran duyguları olduğunu mr'den anlıyorlar. yaşlı teyzeler ile beyninde ereksiyona dair bulgulara bakıp gülmeleri de komik desen değil, garip yani.

.kontrol grubu ile toplumsal gözlemler, horizon buluşma sitesi gibi bir şey yapıyorlar, ulan bir de test yapıyorlar. verilere göre uygun çıkanlar ve çıkmayanları, gerçek olan ve olmayan sonuçlara göre dörde ayırıp buluşturuyorlar. bilekliklerine göre de gecesi iyi geçen geçmeyen kutusuna atmaca oynatıyorlar. placebo etkisi ile algoritma başa baş çıkıyorsa ortada saçmalık var demektir ama bunu kendilerine yoruyorlar. çok aptalcaydı.

.zaten yetmiyormuş gibi sunucuya karı bulma çabalarını sona taşıyorlar. en son not, ikinci buluşmaya gittiler diyor. ilk adamın seçtiği tip, sonra algoritmanın seçtiği tip sonra da ikisinin birden seçtiği tip diyorlar ama bildiğin en eli yüzü düzgünü seçiyor o kadar yani, başka da bir numarası yok, buradan bir mana çıkmıyor. manasızlık çıkıyor. çok çiğlerdi de neyse ki arada kendi çiğliklerine bakıp espiri yapabildiler.

.yüz hatları ile ilgili araştırma da vardı ama onu da es geçtiler. programa göre yüz hatlarını değiştirmede güven verici yüz ifadesi kedi suratı gibi oluyor, ne bileyim garip işte. böyle bilme gülünür yani.

--- spoiler ---