21 Aralık 2017

vikings s05e04:

The Plan

--- spoiler ---

.fareler niye yukarıda? adamlar lağımlara mı doluşmuşlar? ivar bu sefer neyi planladı? hepsini birden öldürecek mi? yoksa hepsini içeri kapattı esas memleketlerini feth etmeye mi gitti? ne plan yaptıysa güzel yapmış olması gerek yoksa dizide başka bir şey kalmadı.

.kardeşi ile çok anlaşamıyor, artık ayaklandı ortalıklarda geziyor. ölülerini yakmış gibi davranıyor. açlık çekiyor olmaları lazım ama ne kadar zaman geçtiği belli değil, karışık yani durumlar. sonraki bölüm daha iyi anlaşılacak.

.ubbe salağı lagertha'nın yanına gitti. birlik olacaklar gibi görünüyor ama karısı olacak sinsi tip lagertha'nın altını oyuyor. en azından olanlar buydu. kahin abimiz de mevzuyu anlattı aslında, hazırlansa iyi olacak. ragnar'dan sonra kraliçe falan oldu ama gün yüzü göremedi.

.astrid salağı da evlendi, ne alakaysa artık o da kaderini kabul etmiş. öldü mü kaldı mı belli değil? kimse haber iletemiyor mu? balina niye avlıyorlar? kendileri de bilmiyor. yağlarını aydınlanma için kullanıyorlarmış, o da saçma. hepsi saçma.

.en azından dizi konusu olarak saçma, pek ilerlemiyor yani bu şekilde. bir karın ağrısı gibi devam ediyor. o bunu aldatıyor, bu onun arkasından konuşuyor. bir alavere dalavere, ayıp ediyorlar. vikinglere yakıştıramıyorum. savaşsınlar delikanlı gibi.

.bjorn desen akdenizde onu bunu merak ediyor. scilyaya gitti. memleketteki adam esas kral değilmiş, memleketi parayla satın almış. bunları da parayla koruma olarak tutmak istiyor. bu da hiç ilgi çekici değil.

.arabın teki buraları almış, bjorn onla konuşmak istiyor. ne yapacaklar? kavga edeceği adamı tanımak mı istiyor? bunların olayı bitmez böyle. bir de lagertha ile tekrar görüşeceklermiş ama kötü şartlarda olacakmış, kahin böyle dedi.

.floki desen tanrılar diyarında yeni bir memleket kurmak istiyor. diğer dinlerle bozulmamış, buraya gelmeye imanı yeten, değer kişiler tarafından doldurmak istiyor. güya ölmeye geldiydi, şimdi krallık istiyor resmen. geri dönecek, uğraşacak, yolu nasıl bulacak?

--- spoiler ---