20 Aralık 2017

the gifted s01e08:

threat of eXtinction

--- spoiler ---

.önceki bölümden sonra güzel bir bölüm yapalım demişler. salak saçma işler az oldu, salak saçma mutant faşistliği hikayesine ek bir şeyler getirdiler. çok iyi bir ek sayılmaz ama yine de güzeldi. en azından ilgi çekiciydi.

.esas abimiz, savcı beyler de mutantmış, hatta babası bile mutantmış ama kimselere söylememiş. x genini bastırma yolunu bulmuş ama sadece tek kişi için işe yarıyormuş. adamı tüm mutantları yok etmek için tutmuşlar, kendisi de mutant olarak ne diye yardım ediyorsa artık. hepsini becerememiş ama oğlundaki mutantlığı almış. az daha ölüyormuş.

.sonra işler karışmış, babası ile hiç konuşmamış. ailesi dağılmış, antikacı açmış falan filan derken işte bunları anlattıktan sonra mekanı bastılar. salak doktor da akıllı adammış. işler ortaya çıktıysa babasına gitmiştir diyerek aynı anda mekanı ziyarete geldi, tabii o kadar zaman içinde nasıl denk getirdiyse artık.

.adamın gücü baskılayan tipin gücünü de yendi, nasıl olduysa artık elinden bomba çıktı. değişik bir gücü vardı herhalde. öğrenmeye fırsat kalmadan adamı öldürdüler. aynı zamanda john'unda arkadaşını öldürdüler. vampir günlüleri veledi kısa süreliğine takılmış işte.

.esas olay bunların büyük büyük babaları da sıkıntılıymış. niyeyse terörist olduğunu kabul ettik, iki kardeş el ele tutuşunca büyük bir şeyler yapıyormuş. şimdi bizim güncel olarak iki ergene büyük güç yüklemiş oldular. el ele tutuşmamaları gerekiyordu ama babasını dinlemeyen reed, gelip ölüm haberini verirken çocuklarının el ele tutuşmasına neden oldu, boku yediler yani. patlayacak sandık ama bir şey olmadı. muhtemelen ağır ağır artıracaklar.

.kafaları yıkanmış mutant tehlikesiyle de karşı karşıya geldiler. pederin teki sığınmaya ihtiyacı olan tipleri bunlara ulaştırıyor. aralarında kafayı çekmiş hızlı bir kadın vardı. hikayesi falan dokunaklı iyi güzel ama hepsi bir anda gözyaşlarına boğuldu o biraz fazla. hem de hemen bir telepat buldular, zaten bunca zaman bulmamaları ayıptı.

.tesisi falan öğrendiler, hepsi iyi güzel de ne yapabilecekler ki? bir de işin başındaki esas kötünün yüzü de yantı, tam kötü oldu gibi görünüyor. bu salaklar organize değil. ellerindeki özel güçleri bile doğru düzgün kullansalar yenebilmeleri lazım. mutant insan savaşından öte şu kardeşlerin çıldırması ailenin ortasına bir koca dram düşmesi iyi olurdu. diğer mutantlar da dünyayı kurtarmak için iki veledi öldürürdü, o zaman güzel olabilirdi de o yöne gitmez diye tahmin ediyorum.

--- spoiler ---