1 Aralık 2017

vikings s05e01:

The Departed, Part 1

--- spoiler ---

.sezona giriş bir sıfırıncı bölüm varmış, henüz altyazısı yok ama en son lagertha zar zor kattegat'ı elinde tutmuştu. her tarafta savaşlar olduydu. hendekler mendekle kazıldıydı. şimdi şenlik havasında karşılandı. şehir normal görünüyor. salak kral kardeş geldi lagertha'nın önüne haberleri verdi. sonra egil malı ile ilgili lafları duyunca da öldürün lan beni diye haykırdı, bölüm burada bitti. ikinci kısımdan devam edecekler.

.bir de ivar salağı kardeşini öldürmüştü. onun da cenazesi ile devam ettiler. araya bir şey girebilir de girmeyebilir. cenaze töreni yapıldı, sonra kardeşlerinden özür diledi, öyle de mesele halloldu gibi, aralarında bir sürtüşme var ama üçü birlikte hareket ediyor gibi.

.york'a gidip orada kasaba ele geçirdiler, kale yapacaklarmış. oradan akınlar düzenleyeceklermiş. şimdi ölen ecbert bunlara en son kazık atmıştı. güya krallığı başkasına devredince anlaşmalar geçersiz oluyor. kuzeyliler yer mi lan bu alavereyi, ingiliz mantığını. tabii işler karışacak da şimdi ekipler nerde onu kestirmek zor. en son olaydan sonra ingilterede olmaları gerekir ama diğer taraftan floki denizlere kendi mekanlarından açılmış gibiydi.

.ya görüntüleri artık hızlı geçiyorlar. york'a gideriz deyince şak diye york'a damlıyorlar. üç gün bekleriz diyorlar. şak diye üç gün geçiyor. böyle de olabilir. ingilterede de olabilir. zaten en son kutlamalar orada yapılıyordu sanki.

.neyse işte bunlar kilise toplanma gününü basıp güzelce kestiler herkesi. ivar rahibin ağzına altın eritip akıttı, böyle de bir manyaklık yapalım demişler. savaş öncesi iki tane çocuğu kurban ettiler, bu neydi ki şimdi? gereksiz bir şeydi aslında. pek göstermediler ama yeterince anlaşılıyordu.

.bjorn salağı da akdenize açıldı. kralın kardeşi ile birlikte yeni seferler yapacak. bu kadar sefer görüntüsü mü göreceğiz ne olacak ki? 

.sözün özü ragnar'sız pek bir şeye benzemiyor. bunların kendi aralarında ve hızlıca gerçekleşen savaşlar gibi olacak. zaten yeni gelen salak psikopoz malını da hiç beğenmedim. geçen sezonun sonunda geldiydi, kadının tekine fena çakıyordu. şimdi günah işledim diye dikenli araziye dalıyor. kafası karışık herhalde.

--- spoiler ---