30 Kasım 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e06:

Girl Power

--- spoiler ---

.karman çormanlık devam ediyor. bir de olayların başına 1960'larda bir çift yolun ortasında seyrederken kafalarına uçan gemi düşmesini eklediler. uçan gemi derken kelimenin tam anlamıyla işte. bunu nereye bağlayacaklar bilemiyorum.

.amanda'nın yeni büyücülük olayını pek beğendik, bölüme ivmesini veren de bu sanki. güzel oluyor, güzel olacak gibi görünüyor ama bu alternatif dünyalar, bu masal alemleri çok bayık durumda. bir taraftan komik ama diğer taraftan bayık. mars mı diyorlar? kanada mı diyorlar? hep komiklik yapıyorlar. hep...

.dirk kafaları yedi. oğlanı koruyamadı. bizim stargate üstadı öldü gitti. sinirli kadının elinde heder oldu. ulan madem koruyamayacaksın neden gidiyorsun. iki saniye adamı bıraktılar öldü. her şeyin anahtarı gibi gösterdiler. adam tam da anlatmadı. buna birileri söz vermiş, bu da kabul etmiş.

.diğer tarafta usta büyücü tüm dünyasının bir çocuğun hayali olduğunu anlayıp gerçek dünyaya yönelmesi güzeldi aslında da olayları öyle ilerletmeyecekler. hem bu manyak karı iyice ipin ucunu kaçırdı. güç manyağı oldu, biri bunu durdursun artık. silahla vurulduktan sonra nasıl büyü yapıyor onu hiç anlamadım. anlının ortasından vuruldu ama ölmedi.

.bart hala en iyi karakter, her haliyle kafa güzel. adam öldürmelerden vazgeçip kendini parmaklıklar arkasında tutuyor. dirk partiden sonra yanında uyandı, pek korktu ama komikti. sonra şak diye parmaklıkları açtı.

.pembe saçlıyla da iyi geçiniyorlar ama ne bileyim bir ken değil. şimdi parmaklıklar arasında dışarı çıkması için kadını gaza getiriyordu. adam da diğer tarafa geçiş yolunu biliyormuş. şu vakte kadar söylemiyormuş. garip yani. hep birlikte diğer tarafa geçecekler. bart'ı masal diyarında düşününce bile komik.

.kara kanat cephesinde ken otorite oldu. sahadaki elemanın başına geçti resmen. öbür salak da bir şey anlamamaya devam ediyor, pek eziyorlar onu. dirk ve todd elinden son anda kurtuldu. dirk zaten kendini saldıydı. todd çizim olan odadan yatağın kapanarak boyutlar arası geçiş yapılacağını düşündü ama geçtiler mi? kaldılar mı? onu hala göremedik. sonraki bölüme kaldı.

--- spoiler ---