30 Kasım 2017

dark matter s03e04:

All the Time in the World

--- spoiler ---

.bu dizinin en iyi bölümü olabilir. konu biraz standart, film olsun dizi bölümü olsun elli kere yaptılar ama yine de güzeldi. bir zaman döngüsünde sıkışıp kalıyorlar ve olaylar gelişiyor. ilk üç sıkışıyor, sonra yeni gelen menajer tip. sonra da dördün suikastçilerinden biri.

.meğer mevzu salak saçma bir şeymiş. şu yeni gelen tipin başka birinden borcuna karşılık aldığı bir aletmiş. zamanda döngü yaratıyormuş da bunu çözdükten sonra android'in kurcalardan dünyanın sonuna gidip gelmesi. dünya sonu demeyelim de bunların hikayesinin sonu, beş'in yaşlılığına falan gitmesi çok abartıydı. sonra tekrar aynı zamana dönüp aleti bozdu ve bitti. aleti kırmak için bu kadar olay göstermeleri de çok akıllıca olmadı ama gelecekte bunlar başlarına gelecekse yandılar, ha o kadar uzun süre yayında kalmaz zaten, merak etmeyelim.

.zaman döngüsündeki olayları zaten ezberliyoruz. üç de dizinin en matrak karakteri, kendi çapınca bir espirisi var işte. uyanıyor, merhaba diyor. kahvaltını alan eleman düşüyor, röle bozukmuş androide onu söylüyor ve aynı zaman döngüsünde olduğunu diğerlerine anlatmaya çalışıyor.

.bilimsel bir lafı defalarca uğraşıp aklında tutamaması komikti. sonra gitti zaman döngüsü içinde artık ne kadar zamansa, fransızca öğrendi, yetmedi sorunu fransızca olarak anlattı ve bu da bir miktar ikna olmalarına sebep oldu. sen zaten uzayda takılıyorsun o kadar olay yaşadın, alternatif evrenler şunlar bunlar. biraz daha açık görüşlü olmaları gerekirdi.

.neyse ki işte anlatıyor, olaylar geliştiği sırada dördün adamı geliyor. düşün artık adam duvarlardan falan geçen alete sahip. donunda mı saklıyor neresinde saklıyorsa artık yakalıyorlar, kaçırıyorlar falan filan derken hallediyorlar ama garipti.

.dört de elinde başka bir tipi tutuyor gibi, kahin midir nedir? bir yerden bakınca şaka gibiler, diğer taraftan bakınca da son dönem devam eden tek uzay dizisi nerdeyse, insan daha çoğunu bekliyor ama buna da razı oluyor.

.beş'i teskin etme laflarına da arada değinmesi, bunlar ne ara hayduttu ne kadar naif insanlar oldu lan böyle dedirtiyor. o ayrı.

--- spoiler ---