11 Aralık 2017

the exorcist s02e09:

Ritual & Repetition

--- spoiler ---

.bu senaristler tanrıya karşı laflarını ederken, cehenneme gittiklerinde tanrım, tanrım biz sadece karakterin ağzından mı konuşturuyorduk diyecekler? neymiş efendim tanrı şeytandan daha fazla çocuk öldürmüşmüş. lan haklı aslında baktığın zaman hehe.

.dialog olarak güzel, akışı olarak güzel, sezon finaline bu büyük tiplerin amacını da anlatırlarsa iyi olacak. geçen sezondan kızı getirdiler ama bağlantısı falan hiç yoktu. şu ana kadar bir bağlantı çıkmadı yani, her sezonun şeytanı kendine gibi bir şey oldu.

.güzelce birleştirirlerse, bir bölüm kaldı, çok iyi olur. birleştirmezlerse de kötü olmaz yani, şu an bu sezonun kendi dramı gayet sürükleyici. andy'nin sıkıntısı iyidi. çocukları toparladı. metruk bir binaya götürdü. sırayla öldürecekti ama biraz gecikti. rose'u kuyuya attı, verity elini çözüp kaçtı. onu takip edeyim derken marcus geldi bunları buldu. hikaye böyle yani.

.tomas baştan sona etki altındaydı. güya kendini kurtarmış gibiydi ama kurtaramamış. burada da bir paradoks var, içerden bir etkisi olup marcus'u kurtardı mı yoksa o hadise de hayal miydi? gerçekte marcus'a ne oldu?

.mouse gelip iki saniyede kurtardı. marcus elemanı öylece bırakıp gitmişti. bu fare hocasını geçti herhalde. onun da hikayesini sezonla bağlamaları mümkün değil. marcus'tan ziyade bu tomas'a gözünü dikmiş olmalılar. ilk meksikalı papa vaadi falan verdiler, durum böyle yani.

.kendi içindeki hayalde psikopoz idi, çoktan fark etmesi gereken şeyi bölüm sonuna doğru fark edip ancak bir şey yapmaya çalıştı. sonuçta ne oldu orası belirsiz, sezon sonuna kaldı. heyecan dolu anlar bizleri bekliyor. sağolsunlar var olsunlar.

.bir de bu gay şeytan çıkarıcının bahsine girecekler mi? sezonun bombası buydu aslında, merakla bekliyoruz. gaylik dinimizce haram değil miymiş?

--- spoiler ---