11 Aralık 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e08:

Little Guy, Black Hair

--- spoiler ---

.dava çözüldü, iki bölüm kaldı ve çok bağırıyorlar. dava çözümünü anlatırken arkada hoş bir melodi vardı. vakti zamanında the oğlan'ı bir yerlerde bulmuşlar. evlatlık almışlar, velet uykudayken gördükleri gerçek oluyormuş. bundan sıkılan anne çiftliği satmak istemiş, baba ile kavga ederken makasla kafasına vurup öldürmüş. oğlan da bunu görüp komaya girmiş. daha doğrusu her şeyi gerçek yapıp başka bir evren yaratıp komaya girmiş. kara kanat da bu oğlanı almış saklamış, şimdi yarattığı diyara oğlan geri dönerse kehanet tamamlanacak mesele çözülecekmiş.

.ağaçtaki adam davası da bu oğlanın kafaya makas yemiş babasıymış. dava çözülmüş ama oğlanı nasıl alıp gelecekler? o da amanda ile olacak, onların önünde de salak cadı var, kendini çok aşırı kaptırmış durumda, daha önce bir şey yapamamışlardı, şimdi ne yapacaklar kim bilir?

.gerçek dünyada farah ve polis demeye bin şahit kadınla birlikte önce cadının kocasını buldular, onun elinden zor kurtulduktan sonra mace'in nerde olduğunu öğrendiler. madene gittikleri vakit de yakalandılar, pek bir bok olmadı yani. muhtemelen oradan da geçiş var bunlar bir şekilde kurtarmaya gelir.

.amanda ve todd idam edilecekti. büyük makaslarla boyuna keseceklerdi bunları. öncesinde abi kardeş güzel zaman geçirdi. artık araları iyi oldu diyebiliriz. todd durumu anlattı, sonra işler gelişti. sonrasında da dirk geldi bunları kurtardı. bunun enerji emen çetesi, dirk'in yeni aşığı ile birlikte güzelce idam ortamını basıp alıp kurtardılar. eğlenceli denebilir.

.giderken de yanlarında pembe saçlının sevgilisini getirdiler, o da bütüncül katille birlikte gelecek gibi. tabii bütüncül katili görmedik. ken'ine ne zaman kavuşacak?

.ken diğer tarafta liderliğe oynuyor. kara kanatın her şeyini öğrendi. aklı biraz yavaş arkadaşa yavaş yavaş anlatıyor ya bakalım ne olacak? içerde kalan bir özel tip daha varmış, eşya olabiliyormuş. diğer tarafla da alakalı. güzel toparlasalar bari, bu kadar gürültü çektiğimize değse.

--- spoiler ---