11 Aralık 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e03:

A Life Spent

--- spoiler ---

.bu sezon da bayma tehlikeleri var. şu kree'ler yetmiyor yeni bir kırmızı gözlü ırkı ve yeni model dünya ve de üstüne bir de ihanet meselesi eklenince bok gibi oldu. daisy'yi tuttu ispiyonları, şak diye yakalandı. daha akıllı bir giriş yapması gerekirdi aslında ama güya simmons'u kurtaracak, gitti kendisi yakalandı. bu zamanda da nainsanlar altın değerinde, alınıyor satılıyor yani.

.işte sınıf ayrımı, kurallar, yeni dünya modeli derken iyice bayacak. simmons bir nainsana yardım ediyor, daha minik bir kız. güçlerini kullanamıyor. derken buna bir iki laf ile nasıl kullanabileceğini öğretiyor. seramoni dedikleri de ölümüne dövüşmüş. çam yarması bir adam ile dövüş başlıyor, sonra güçlerini kullanabiliyor ve yeniyor. büyük paraya kızı satıyorlar ve bu hikaye de burada bitiyor. ne gerek varsa artık.

.esas meseleye çok zor gelecekler. bir kere bunları karşılayan eleman her şeyi biliyormuş. onu korumaları lazımken yumrukla bayıltıp böceklere yem ettiler. bu elemanın dünyanın kalan kısmında görüştüğü insanlar varmış. onlardan bilgi almayı umuyorlar ama uzayda işler iyi gitmiyor.

.bir kere bizim oynak gözlüye borçları var, sözünden çıkmamaları gerekiyor ve metrikleri devamlı sıkıntı yaratıyor. en son yoyo günü kurtardı yoksa geberip gideceklerdi. neymiş efendim biz insan infaz etmezmişiz de şuymuş buymuş. mack efendiye diyorum, başlarım senin insanlığına, karın ağrısı gibi oluyor bir yerden sonra.

.sırf bu yüzden ellerindeki ulaşma fırsatını teptiler, adamı öldüremediler diye uzay gemisinin benzinini boşalttı, oradan da geri dönmek zorunda kaldılar. sonunda öldürmedikleri adam dünyanın kalan yüzeyi üzerinde böceklere yem oldu. dünya içten patlayınca az bir parçası böyle uzayda salınır mı arkadaş? kalan kütle dağılan kütleyi çekmez mi? pek iyi tasarlayamamışlar sanki. yani ya tam dağılır, ya da geri birleşir.

--- spoiler ---