1 Aralık 2017

Orphan Black s05e06:

Manacled Slim Wrists

--- spoiler ---

.şu 170 yaşındaki adam 170 yaşında değilmiş. çok büyük şaşırtma yaptılar. adam o kadar insanı kandırarak toplamış. hepsini denek olarak kullanıyormuş. yetmiyor çocukların kanından gençleşme işlemi yapmaya çalışıyor. yetmiyor kira'nın yumurtalarından bir şeyler peşindeler. esas kötü bu oldu iyi güzel de bir şey yapamadılar.

.salak bir kızın beni esrarkeş iken aldı iyileştirdi demesi yüzünden bunu beceremediler. susan denen karı da bir iyi bir kötü. adamı öldürecekti. diğer psikopat geldi, tabii kızın uyarması ile, sonra da öldürdüler gitti. castor projesinin son gay'i de seyriye seyriye ölecek herhalde. sıkıntı başladı.

.bir de krystal'i getirdiler. vlog görüntüsü komikti. kozmetik sayfası yapmışlar. saçlarını deniyorlar, yanındaki arkadaşının saçlar yolunuyor. çığlık kıyamet başlıyor. sonra bir haller oluyor diyerek bizimkilere başvuruyor. bu karıyı çok zaman önce hikayeden çıkarmışlardı. sıkıştıkça, diğerlerini öldürdükçe yeni klon var deyip böyle sokuyorlar.

.bir de bu karının fuarlarda tanıştığı sakallı bir adam mevzusu çıkardılar. adamın kozmetik şirketi ile adamlar bir şeyler yayacakmış. yüz kremi ile gen terapisi gibi ya da deney gibi bir şey. tüyünü döken tavşan, denem safhasındaki krem yüzünden bu kadının saçlar dökülmüş, mevzu bundan ibaretmiş. insanlar bunu duyunca gidip alır mı peki?

.zaten kendi içlerinde takılıyor gibiler, bu kadar bilimsel iş oluyor ama toplumu pek ilgilendirmiyor, bizim tipleri ilgilendiriyor sadece. onlardan da gay oğlan eksik, avrupaya gitmişti. lafı geçiyor ama kendisini hiç görmedik.

.bir de kira'yı hasta diye yollamamışlardı. geldiler aldılar kızı. cosima da kaçtı ama neye faydası olacak ki? zaten bilgi gitmişti ama kira'yı yine de ellerinde tutamadılar. bu yani. daha fazlası varsa anlamıyorsam da allah affetsin, beşinci sezonda hala ne diyorlar lan bunlar diyorum. fazla teknik herhalde.

--- spoiler ---