19 Aralık 2017

lucifer s03e09:

The Sinnerman

--- spoiler ---

.yılbaşı arasına hareketli girdiler. lucifer neyin cevabını alıyordu ondan emin değilim. en azından kabil ile ilgili bir şeyler diyor gibi değildi ama lucifer'in dikkati yüzbaşının kabil olduğunu ortaya çıkardı.

.baştan beri bu adamda bir sıkıntı var diyordum. daha büyük bir karakter çıkar diye tahmin ettiydim ama kabil çıktı. olayı nedir? ne yapmaktadır? çocuğu gibi olan bir tipi niye öldürmüştür? kardeşimi öldürdü diyordu. o vakit sinnerman dediği de başka bir şey miydi? insan dediler ama saçma yani.

.doğa üstü olaylarını tamamen sallıyorlar. lucifer teorisini test etmek için saplıyor bıçağı, sonra da oturup konuşacaklar. bu süre içinde biraz süre geçecek işte.

.sonraki bölüm bu tipin kabil olmasından mı başlayacaklar? peki bu lucifer'e ne kazandırıyor? ne kaybettiriyor? hem ilk suçu işleten lucifer değil miydi? kabil'i habil'e kışkırtan kendisi değil miydi? bir yere oturmuyor resmen.

.geçen bölümden devam etmeyecek gibi yaptılar ama neyse ki baştaki kaçırılma hikayesini sinnerman tipine bağladılar. adam gözlerini kör ettikten sonra kızın tekine iyilik karşılığında yapması gereken şeyi anlatmış. bu adamı da dışarı çıkardıkları vakit lucifer'in kaçıracağını bilmiş. onun elinden ölmesi gerekiyormuş. hem de özgür iradesi ile.

.bu neyi değiştirecekmiş ki? lucifer'in melekliği mi gidecekti? hem en başta nasıl kanatlar geri geldi? nasıl şeytani yüz gitti, bunun da bir açıklaması yok. tamamen karambolde ilerliyor.

.maze işkenceci olarak geldi ama pek bir şey beceremedi. luci'ye engel olmak istedi. o nu da yapmadı. en son kıyamet başlarsa haberim olur diyerek gitti. bu kadına ne yaptılarsa ağız yüz şiş, dizideki görünürlüğü azaldı. başka dertleri var herhalde.

.bir de veletle çok uğraştılar. dan ile charlotte arasını yapan minik kızları. böyle bir şey yaptılar. küçük kıza babası bakacakmış da bakıcılar şunlar bunlar ters gitmiş. en sonunda charlotte'ye bıraktı. minik kızdan aldı öğütleri, kendi çocuklarını aradı. özel saç modelleri yaptı ve babası ile bir randevu koparttı. gereksizdi be.

--- spoiler ---