19 Aralık 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e10:

Nice Jacket

--- spoiler ---

.olasılıklar içersinde aslında sevimli bir sezon finali. bir miktar saçmaladılar, şu alternatif evren olayı o kadar saçma olmadı da kötü kraliçe ile çarpışmaları pek saçmaydı. todd hava silahı ile vuruyor kadını, asasını falan düşürüyor ama sonraki sahnede kadının kurtulduğunu görüyoruz, biraz saçmaydı.

.sonra tekrar hengame, bir şekilde asasını alıyor ama elinde tutamıyor. tam her şey kötü olacakken de iyi oluyor. bu biraz bayat ama yine de sevindik.

.kara kanat cephesinde dirk bin takla ile monoch abimizi aldı geldi, kendisi "the boy" aptal eleman bile kriz geçirdiği zaman bu olayların başladığını anladı, hepsi kendi suçu olarak kabul edip, bizim tiplere yardım etti. mona daha çok yardımcı olabilirdi aslında ya neyse.

.derken bunlar portalın ortaya geldi, diğer tarafta amanda ve todd portalı açık tutamadıkları için geçiş yapamadılar. sözleşseler, şu dakika açılacak deseler falan olmuyor muydu? zaten zahmetli bir iş, onu da güzel tasarlayamadılar. her neyse işte kötü kraliçe ile kapışma anında aynı zamanda bir de ken geldi.

.bizim aptal oğlanı kötü kraliçenin esas elamanı kesti, ken de onu öldürdü. sonra ken olayların başındaki yetkili kişi olarak dirk'ü elinde tutmak istedi. derken aptal adam ken'i tehdit etti. o sayede dirk portala atlayabildi ve günü böylece kurtarmış oldular. hepsi bir bakıma bizim salağın eseri, o da portallar arası vücudundan çıkmış amanda ve todd'un takıldığı mekanda gözleri değişmiş bir şekilde kaldı. özel gücü falan mı olacak? böyle unutacaklar mı orası belli değil.

.enerji emen takım ile amanda griler giyinerek özel güçlü elemanları kurtarma görevine gitti. zaten oğlan herkesi kaderine gönderdi. dirk'ü tanımladı. zaten ne olduğu tam belli değil. olması gereken yerde olmalarını sağlayacak, yeni mottomuz bu. dirk'ün yeni sevgilisini bile gerçek dünyaya gönderdi. 

.kötü kraliçeyi tepede uçan trenin içine tek başına koymuş. o da gereksizdi aslında niye öldürmemiş? ceza mı vermiş? bu evrene geri gelmeyiz herhalde değil mi?

.farah ve takımı ölüyordu. todd'u ambülans ile yanlarına gönderdi. hepsi kurtuldu. hastane bahçesinde muhabbetle devam ettiler. farah yeni şerif falan oldu herhalde.

.todd ile dirk holostik dedektiflik bürosunu açtı. sonraki sezon buradan devam eder gibi duruyor. yine de eğlenceli işte.

.en üzücü kısmı bart'ın ken'e dönmeyi kabul etmesi ve ken'in onu kilit altına almasıydı. masal diyarında kötü adamların hepsini öldürdü. ben bir birey bile değilim sadece silahım dedi, oğlan da bunun doğru olmadığını bulursun inşallah diyerek istediği yere yolladı. sezon arasında kara kanatta kalacak, o üzücü.

--- spoiler ---