25 Aralık 2017

happy! s01e03:

When Christmas Was Christmas

--- spoiler ---

.çok çabuk bağladılar olayları. noel baba tipinden bir çizime gidildi. komikti aslında, sevgili happy güzel anlatmış. adamın resminden direkt buldu gibi oldu. aslında tam tersi noel baba bunu buldu.

.adamın özel güçleri varmış herhalde, ses taklit edebiliyor. ilaçla karşındakinin beynine bağlanabiliyor. küçük kıza kek yedirip bir şeyler verdi. sonra kafasının içinde babasının resmini gördü oradan da pat diye buldu mu?

.bir de kavga edebiliyor. bizim nick'in ağzını burnunu kırdı. tam o ara happy geldi. araya girdi, tüyleri diken diken oldu. meğer adam bunu da görebiliyormuş. nasıl bir esas kötü lan bu? çocuklardan ne istiyor? olayı ne?

.babası noel baba kostümü giyen bir pedofiliymiş. elfler bunu ortaya çıkarmış. sonra kendini asmış mı? böyle anlattı yaşlı kadın.

.adam pat diye noel baba barına gitti, orada kafayı çekti. striptizciler şunlar bunlar derken ortada öylesine sorduğu sorulardan olayı çözdü. nerdeyse tabii şimdi ölmek üzere. hepsini anladım iyi güzel derken happy niye eğleniyordu? küçük kız için biraz daha uğraşması gerekmez miydi?

.aslında bölüm komediyi azaltıp dramı çoğaltmışlar. eski defterlere gitmişler. yüzük zencinin yüzüğü mü? zenci ile evli miymiş? sonra ortağı ile mi evlenmiş? oraları hala göremiyoruz ama zenci ile birlikteyken ortağı ile vuruşuyordu. kelimenin tam anlamı ile...

.zenci kadın hamile olduğunu anlatmak istiyor, hamileyim demek yerine dolaylı olarak lafı edince böyle oluyor tabii esas bölümün meselesi bizim nick'in karanlık tarafa nasıl geçtiği idi.

.çocuğu ve karısına şiddet uygulayan arkası sağlam bir avukat çıkardılar piyasaya, adamı güzelce tehdit etmiş ama adam bunu dinlememiş. tekrar olay çıktığında da adam kadını öldürmüş, çocuğu mikro dalga fırına atmış, yok artık daha neler. nick'in kafa da buralarda bir yerde yanmış işte. alkol falan derken bir şeyler olmuş olmalı.

.bir de blue vardı, onu geçiştiriyorlar. nick'i bulmak için kızını kullanacak gibi görünüyor. devamında ne olacak belli değil. dizinin akışı bir hoş, pat diye olaylar oluyor. canları ne isterse artık. nick'in durumu pek eğlenceli aslında.

--- spoiler ---