25 Aralık 2017

oprhan black s05e07:

Gag or Throttle

--- spoiler ---

.sonunda doğru düzgün bir bölüm yapabildiler. genel olarak aynı teraneler ama kira'nın başı dertte. rachel tarafını belirleyemiyor. esas adam dedikleri pt bilmem ne dolandırıcıymış. bu mevzuları güzel işlediler.

.en çarpıcı sahne rachel'in kafaları çekip çekip takma gözünü sökmesiydi. takma göz de olsa sinirlere bağlıydı. kadehi kırıp sapıyla gözünü çıkardı. böyle de bir manyaklık, baya baya ağır bir sahneydi. zaten göz çıkarma sahnelerinin tıyniyeti bu.

.bizim iyiler kira için dünyaları birbirine karıştırmıştı. dört sezonun büyük bölümü bu kızı korumakla geçti, bir sürü olay yarattılar. şimdi kendi elleri ile teslim ediyorlar. öldürmüyorlar ama beter ediyorlar. denek hayvanı gibi davranıyorlar. 

.kızın yumurtaları leda projesi için kurtuluş demekmiş. artık teknik detayları konuşuyorlar ama boşa. beş sezondur aynı geyikler. başka bir tarikat gibi bir şey de eklemişlerdi ya onları unuttular neyse ki.

.önce hormon veriyorlar, sonra yumurtaları hasat ediyorlar, sonra da kızı adaya götüreceklermiş. süper zekiler kendi aralarında hikayeleme ile anasına mesaj gönderiyor. sanki anlamadık anasını satayım, biraz salakçaydı ama dramları dişe dokunur cinsten.

.rachel'in çocukluğuna da geldik. şirket içi büyüyen arızalı bir tip olmuş. hastalıklarını fark ettikten sonra bir tane klonu öldürmü. müzisyen bir tipmiş. yanlışlıkla beyni patlayıp ölen doktorun gençliğinde pek bir olay yaratmışlar.

.daha sonra pt ile anlaşma yapmış. dna'sının sahipliğini üzerine almış. böyle de bir manyaklık işte. kendi dna'larında şirket malı olduğunu yazıyor. rachel onu üzerine alıyor ama bakıyor yine denek gibi. yat deyince yatıyor, doktorlar kontrol ediyor falan filan.

.castor muydu neydi, diğer erkek projesinde de başka bir tip çıktı. o kimdi unuttum. o kadar çok klon var ki erkeklerde çok fazla çeşitlendiremediler. hainsin mainsin dediler o kadar.

.helena'ya falan olaylar gelecek. alison yeni bir şeyler bulmuş. saçları mora boyatmış. salak saçma bir peruk, üstüne org ile ermişlerden olmuş. daha da saçmalayamazlardı yani.

--- spoiler ---