24 Aralık 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e05:

Rewind

--- spoiler ---

.fitz uzun yoldan yanlarına gitmiş. en başta da restorantta hepsi tekrar arkadaş olmuş, fitz kurtulmuş tam jemma ile tekrar birlikte olmuşlar derken restorant basılmış, zaman kaybı yaşamışlar. fitz arkada kalmış, amerikan ordusu tarafından hapsedilmiş ve olaylar gelişmiş.

.uzun süre hücresinde kitaplarla cevap aramış. kitaplara gömülüp zekası ile çözüm bulacağını düşünürken dışardaki ingiliz elemana maç vasıtası ile yardım göndermiş. altı ay boyunca da bunu yapması gerekmiş. bu süre içinde teoriler de teoriler. en son uzaylılardan bahsederken mevzuyu kestikleri sırada bu avukat kılığında çıkmış gelmiş, şak diye de kaçırmış.

.shield'ın tüm malları da aynı yerdeymiş ama esas güzel hikaye fringe'ın gözlemcilerine benzeyen bir uzaylı tipin dünyada yaşaması idi. 30 bin yıl öteden gelmiş, insanları inceliyorlarmış. dünya yok olması gibi konular olmadıkça da karışmıyorlarmış.

.zamanda yolculuk meselesi de kehanetmiş, onu yerine getirmişler. kahin de küçük bir kız. onu da daisy'nin babasını kurtarması sırasından hatırlıyoruz. küçük kuşu falan filan ama detaylar yok tabii. kızcağız konuşmuyor pek, devamlı resim çiziyor. çizdikleri de gelecekten. tüm zamanları bir arada yaşıyor. kafalar bir ayrı güzel yani.

.fitz kaçıyor, kamyonetteki değişken yazıları fark edip enoch adlı uzaylı elemanı buluyor. ilk karşılama falan da çok iyidi. zaten geleceklerini biliyormuş. kehanet de kehanet. derken bunları deniz fenerine götürüyor. oradan da yeni kehanet ortaya çıkıyor. geleceğe gönderdikleri ekibin başı dertte, fitz gidip onları kurtaracakmış.

.o da uzun yoldan geleceğe gidecekmiş. enoch'un uzaylı dondurma kapsülü ile dünyanın güvenli bir yörüngesinde yetmiş küsür yıl bekleyerek. yuh artık daha neler. hemen geçiyor zaman, kasketi ile birlikte geleceğe uyanıyor. yeni tip enoch yanlarında olacaksa da harika, hepsi çok iyi güzel ama bir tek sorun var.

.dünyayı bu hale getiren daisy ise o şimdi gelecekte. nasıl geri dönüp bunca olaydan sonra dünyayı yok etmiş olabilir? dünyayı bu halden nasıl kurtaracaklar? geçmişten kurtarılması gerekmez miydi? zaman yolculuklu filmlerde oluşan paradokslar için güzel bir açıklama yapmazlarsa bu sezon hikayesi de ilgi çekici başlayıp tamamına erdiremedikleri hikayeler gibi olacak.

--- spoiler ---