21 Kasım 2017

the walking dead s08e05:

The Big Scary U

--- spoiler ---

.olmayacak işler olmaya devam ediyor. tamam bölüm hızlı aktı, iyidi güzeldi ama insanın aklı ile dalga geçiyorlar. şimdi sen tüm bu olayların sorumlusu arkadaş ile aynı yere kapanıyorsun, sonra tutup hayatını mı düşünürsün? adam yaşarsa herkesin başına bela olacak. iki dakika günah çıkardı diye böyle şey olur mu? böyle mallık yapılır mı?

.bu mal rahip bu zamana kadar çok mallık yaptı ama en büyüğünü şimdi yaptı. üstelik zombilerin ortasında negan'ı harcayabilirdi. hadi kaçarken götü yemedi ama en azından aralarından çıkarken bir şeyler yapabilirdi. negan da onu kurtardı ama hayatta kalmasının ne ehemmiyeti var? boş yere ölmek istemiyordu, yaşadı zarar oldu.

.geçmişlerinden kesitler de vermediler. negan'ın ilk karısı varmış. araları zaten bozukmuş. hastaymış. ölünce zombi olmuş ama kadını öldürememiş. böyle günah olur mu? öldüremedi de çocuklarını mı yemiş? ne olmuş? morgan hikayesiydi bu sanki.

.her neyse içlerindeki köstebeğe geldiler. baştan beri bunu sordular. içerden yardım almadan olmaz dediler. gayet haklılar. eleman elinde boya ile silahları ellemiş. eugene bunu fark etti ama çaktıracak mı? hayatı tehlikeye girerse satar ama yine de büyük mallık.

.bir de sadece mekana zombi bastırıp bırakmışlar. başka da bir şey yapmamışlar. ulan bu kazanmak değildir ki? diğer taraflarla uğraşacaklarına negan'ı öldürmeye çalışmaları gerekirdi. hepsi negan'ım falan diyor da çok saçma yani. tek başlarına pek idare edemezlerdi. zaten çoğunluk işçilermiş. kurtardıkları vakit tamam olurdu. çok yanlış plan yapmışlar.

.daryl de hepsini öldürelim muhabbetine girdi. rick olmaz dedi. ellerindeki patlayıcı da böyle harcadılar. yanan arabanın oraya patlayıcıları attı ve patladı. bu iki arkadaşın tam bu vakit anlaşmazlığa düşmesi de ayrı bir mallık olacak iş değil yani.

.tepeden geçen helikopter kimindi? fear the walking dead'den mi geliyor lan yoksa dedirttiler. bunların dünyasında böyle şeyler yoktu. bir ara telsiz konuşmaları vardı ama onu uzatmadılar. şaşırtmaca için bu iki gerzekler birbirlerini yerken ordu falan mı müdahale edecek ne olacak? iyice sıçmasalar bari.

--- spoiler ---