21 Kasım 2017

the exorcist s02e07:

Help Me

--- spoiler ---

.koca bölümü bir içe kaçmaya ayırdılar. andy'nin geçmiş hikayesi nikki'nin intihar edişi, günü tekrar yaşaması ve çeşitli anılar. şimdi marcus diyor ki anılarını eğip bükecek, her şeyi ters anlatacak kanma ona. iyi güzel de abicim acısız metodu yok mu?

.anılarla kandıramadı, bu şeytan çıkarıcıların verdiği rahatsızlıkla kandırdı. üzerine kutsal sıvı serpiştiriyorlar. andy daha fazla dayanamadı ve yardım et dedi. o da beni tercih et yardım edeyim dedi. veletler bağlıyken karıyı intihardan kurtardı, öpüştü ve içine şeytan kaçtı. esas olay sonraki bölüme kaldı.

.şimdi madem kutsal sıvı ile yaklaşamıyor. neden bunu sıvı içine koymuyorlar? ya da başka bir bariyer? şeytanın odaya girmesini engelleyen bir bariyer. hani supernatural gibi şekil çizsin demiyorum ama rahatsız olduğu bir şeyler olduğu kesin. zaten ritüelin bir parçası ama hepsini insan iradesi ile aşmaya çalışıyorlar.

.andy hepsine karşı duracak, çocuklara verdiği değerden vazgeçecek ve bu şekilde şeytan olmuş olacak. aslında içinde bir gönderme içeriyor. iyilik ve kötülük meselesine dokundurma yapıyorlar. en azından ben öyle anlamak istiyorum, yoksa çok boş beleş olacak.

.rose değil de çocuklardan birini getirseler andy'e bir faydası olabilirdi. zaten karıya kızmıştı. üzerine karı yüzünden ölmüş karısının görüntüsü onu kıskanma meselesi yapıyordu. yani bir bakıma içinden suçluluk duyuyor olabilir. rose çok yanlış bir tercih oldu. en azından verity denen kız büyük sayılır, onu getirmeleri gerekirdi.

.içine kaçma olmadan çıkarma tamamlansa iyi olmaz mı demek istediler? bir de birleşme olayı vardı? mevzu nereye gidecek? yataktaki kelepçeler onu tutacak mı? ve tabii son soru andy'nin ya da bu mekanın ne önemi var? 

.esas hikaye önemli, esas bu şeytan çıkarıcıları hedef almış olmalılar. tomas olaya dalmadı ama yine de bir şeyler olmalı bu konuda. zaten zenci ve diğer şeytan çıkarıcı karı hikayesine hiç girmediler. onların mevzuyu buna güzelce bağlamaları gerekiyor. on bölümmüş, kaldı üç bölüm.

--- spoiler ---