9 Kasım 2017

the exorcist s02e05:

There But for the Grace of God, Go I

--- spoiler ---

.koskoca marcus gay çıktı. zaten belliydi. oyuncunun kendisi de gay'miş galiba. pek saygı duyuyorduk, pek sağlam karakterdi. üzdüler resmen. ulan başlangıcında zaten adam buna numaramı mı istedin muhabbeti yapıyor, sonra teknesine geliyor. güya araştırma yapıyor falan filan derken içini boşaltıyor, sonra da götüm götüm yaklaşıp öpücüğü konduruyor. yazıklar olsun.

.bölüm pek esaslıydı, iyi gerdiler. geçen bölümdeki karanlık gölge sahnesi de iyidi ama üzerinde durmamışlardı. bu sefer tomas eve daldı, kendini göster möster diye bağırırken ölüm anlarını gördü, evde işkence meselesi eve dadanmış ruh gibi değil midir? büyük şeytanla ne ilgisi var ki? 

.tabii esas olay sorun andy'den kaynaklanıyormuş. küçük kız gerçekte yokmuş. bunca zaman güzel sakladılar ama örneğin yeni kız geleceği vakit hepsini karşısına çekip oturtmuştu. o zaman kız istememişti, andy'de kızmıştı. kimse kime bağırıyorsun ulan dememişti.

.şimdi geçen bölümde kısa saçlı kız odaya bakmıştı. orada kesmişlerdi. andy gelip yatakta küçük kızla konuşurken bunu gördü, kiminle konuşuyorsun dedi. oha dedik, oda moda değişti, meğer kafalar gitmiş.

.kafayı dağıtmak için evden uzaklaşıp kamp yapalım dediler. o da uyur gezer salağı vurdu. kafayı duvara vuruyordu. o sırada evde tomas şeytan aranıyordu. küçük kız bebeği duvara vuruyor, yer yer hopluyorduk. derken kız bunu uyandırdı, boğazına sarıldı. kızı duvara vurmaya başladı. yuh artık derken andy kafaları yedi. geldiler kurtardılar ama tuttu eve döndü, kıza bağırıyor çağırıyor. git buradan falan derken...

.maskenin ardındakinin boyu uzuyor, içinden yaratık çıkacak diye bekliyoruz, şak diye ölen karısı çıkıyor. içine esaslı bir şeytan kaçıp tüm çocukları öldürecek gibi. büyük dram yaratmaları için her şey hazır ama işte bizim rahipler engellemeli. biraz ağır hareket ediyorlar. marcus zaten oyunda oynaşta, güya tanrısı ile tekrar konuştu gibi oldu. başından geçenleri ve kızgınlıkları anlatınca (hikayesi inanılmazmış) rahatladı iyi güzel de bir tane şeytan ulan sen de gay'sin nasıl adamsın. bak tanrı gay'leri sever mi dememiş. iyice iyice abartıyor bunlar. lut kavmini falan unutuyorlar.

.esas şeytanı hikayede zenci abimiz, güya aklı sıra test yaptı. insanlar zarar görecek yine de seni kurtarayım mı dedi? kadın da evet dedi. öldürdüler gitti. sonra da geçen sezonun hikayesine dönecekler. şişko bir karı vardı, esas şeytan diye onu gösterdiler ama esas annenin içine girmiş olması lazım.

--- spoiler ---