9 Kasım 2017

the exorcist s02e04:

One For Sorrow

--- spoiler ---

.şimdi hafif zorladılar ama bilemedim. kurtardıkları küçük kız rahiplerin de adaya gelmesini istediyse bunları tuzağa düşürmek içindir. küçük kız şeytanlıdır. marcus bilememiştir. böyle bir ters köşe mi yapacaklar? zaten küçük kızın şeytanlı olmaması ters köşeydi, tekrar terse mi çevirecekler? yoksa öyle masum bir şey miydi? hani onu kurtardılar da ona güveniyorlar da şudur budur.

.ha öyle olsa bile o kadar işin gücün arasında neden iki rahip tüm gününü seferber etsin ki? neyse işte iki hikayeyi böyle birleştirdiler. ev tam şeytanlı ev, hatta ada şeytanlı. inançlı zenci olayları anlatamadı ama gariplikler yaşandığı kesin. marcus falan ilkin olayı görüyor gibiydi ama tomas'ın ısrarı ile araştırmaya koyulacak gibiler.

.bir de evdeki çekingen maskeli kız var, andy'nin tüm dikkati onda. hep onla ilgileniyor gibi ama bildiğin şeytanlı kız. eve gelmesin istemiyordu. diğer kızın eve gelmesini istememesinin mantığını da çok anlamadım. belki harper denen kızda bir şey yoktur. başka bir durum vardır. güzel ilginç hale getirdiler.

.tabii sadece iki kız mı şeytanlı? diğerlerinde sıkıntı var mı? en garibi deniz bilimcisi tipti, gay miydi neydi? bizim marcus'a asıldı nerdeyse. pederler de gay oluyor mu? muhabbetlerini hiç anlamadım.

.diğer taraftan zenci rahibimiz ve yeni kadın rahibimizin olayı vardı. zaptettikleri şeytan bir iki bilgi verdi, o da önceki sezon ile bağlantı olmalı. kurtardıkları kadın esaslı şeytanlardanmış. tüm ele geçirme planları onla ilgiliymiş, tekrar ortaya çıkacak sanki. ha birleşmeden kurtardılar demişti ama aslında kurtaramadılar. annesi kendini feda etmişti. durum böyleydi.

.tüm bu hikayeleri birleştirecek bölümleri de yok gibi. dört bölüm kalmış. güzel dizilerin az bölümleri oluyor. tipleri anlatacaklar, dramları verecekler diye zaten bölümler geçip bitiyor. esas olayı da uzattıkça uzatıyorlar.

--- spoiler ---