9 Kasım 2017

american horror story s07e10:

Charles (Manson) in Charge

--- spoiler ---

.bu ally'nin olayı belli oldu. kai onu nasıl delirttiyse, o da kai'yi delirtecek. aslında çok delirdikten sonra kurtulmuştu ama kai'ye ilaç bile veriyor olabilir. kız kardeşini de öldürttü. tüm bunları yapabilmek için kai'yi öldürecek feminist yaşlı kadını bile öldürdü. nasıl bir intikam manyaklığı ise artık araya gireni öldürüyor.

.bir dinleme cihazı ve telefon da koymuş. kai baya bir malmış zaten, olayların fitilini yine o yaşlı kadın ateşlemiş. vakti zamanı seçim öncesi kız kardeşi ve arkadaşları konuşurken bu dahil olmuş. hillary ve trump tartışmasından kıza tokatla çıkmış, o da dava açacağım diye ağlayarak kaçmış. davasını da açmış. şartlı tahliye ile terapiste gitmiş, terapist de manyağın teki işte.

.kadınların öfkesini ortaya çıkarmak için kai manyağını bulmuş. öyle yapmak yerine lider olmaya karar verince kadın bunu basmaya geldi ama işte öldü gitti. bu kadını çok iyi monte edemediler, kadın hakları mevzusu da yüzeysel kaçtı. kai'nin derdi başka oldu. esas hikaye intikam hikayesi oldu.

.köstebek de en heyecanlı arkadaşmış. fbi ne zaman gelip el atacak olaya? öldürmedikleri adam kalmadı. herkesi öldürüp nasıl bu kadar yanına kar kalıyor onu da anlamak mümkün değil. yani ne bileyim abartın ama bu kadar da değil işte.

.senatörün tekiyle atışmalar, sırf onu suçlu göstermek için en sadık adamını öldürmeler, çok fenaydı. adam resmen kabul etti. sen benim parçam haline geleceksin diyor bir de. ne parçası arkadaş, kuşbaşı ettiniz adamı.

.manyağın koşa koşa gittiği plan da kürtaja giden hamile kadınları öldürmek. bunun için charles manson seri katiline gönderme yaptılar, o bölümler pek gerekli değildi ama hızlı geçti. sonra işte elemanı görmeye başladı. devamlı bir halüsinasyon görüyor. ölü abisi ile konuşuyor.

.saçı sakalı da kesti, dalga geçtiler diye mi kesti? zenci haber spikerinin sindirilmesi olayı da iyidi aslında, belki plan dahilindedir. tren bileti kai'nin eline nasıl ulaştı? kardeşini öldürmesi çok acayipti. adamlar devamlı acayiplik kolluyor orası ayrı.

--- spoiler ---