8 Kasım 2017

shameless s05e03:

The Two Lisas

--- spoiler ---

.kendi çapında pek duygusallardı. garip işte bir taraftan öyle bir taraftan böyle. sheila'yı diziden çıkarmış olabilirler. sevdiği evi patladı gitti. kendisi de karavanla devam etti. neyse ki evi falan satmış. karavanı da almayacağım demişti ama aldı gitti. ilk kocası, sonra kızı, sonra kendisi gitmiş gibi oldu. diziye başka mekanda devam hikayesi getirmezler diye düşünüyorum.

.lezbiyen çiftin mahalleyi almasını nereye bağlayacaklar ki? carl bunların gözünü korkutmaya çalışıyordu, bir işe yaramadı. frank gazlamıştı çocuğu, lip bile yardım etti ama bu manyaklara yetmedi. amaçları nedir? sonuç nereye varacak, belli değil. olay oluyor işte.

.mandy de diziden çıkmış olabilir, geçici de olabilir. zenci ile india'ya gitti. gitmesin diye lip geldi buna çaktı ama beklenti bu değildi tabii. kızcağız sevişirken ilanı aşkını etti, lip karşılık veremedi, büyük ayıp etti. madem öyle hiç bulaşma, teselli ödülü gibi çakıp sonra da gitmemesini bekledi, tam da bu yüzden zenci manyağı ile takılmıyor muydu?

.ian falan da engel olamadı. kardeşi desen zaten bir şey yapmıyor. kendi hallerinde dertleri devam ediyor. kerhanelerini bastılar. ian'ın evi temizleyesi tuttu. öyle ağırdan bir dram geliyor.

.fiona desen şu müzisyen oğlan ile takılmaya gitti. meğer başkası ile zaten berabermiş. kızı kandırmış. o da basçı ile takıldı. çaktırmamak için bunu söylemişlerdi ama işi ilerlettiler. bana uğruna ölünecek bir şarkı çal dedi. güzel bir şey çalacağını zannettik ama fiona'nın hayatını anlatan bir şarkı gibi bir şeydi. en azından ben öyle anladım. bu eleman bunun hayatını nerden biliyor diye düşünmeden üzerine atladı. az biraz hüzünlü işte. bu arada jimmy hala para gönderiyor, karı çıkma teklif ediyor. o da garip bir hikaye olacak.

.deb desen bekaretini kaybetti. sanki çok da büyük bir olay gibi çıktı bağırdı ama bir velet için büyük bir olay. bunu niye böyle göstere göstere yapıyorlar insan anlayamıyor. bir de elemanı sarhoş edip üzerine atladı. aleti çalışırken istiyormuş herhalde dedi ve öyle de bitirdi işini. eleman bir daha beni arama dedi. pek bozuldu bu işe. haliyle korkuyor ama debbie'nin olayı da çok ağır yani. ne bileyim lip'in teselli lafları da olmadı pek. saçma oldu yani. belki hayatın gerçeği kızların olayı falan filan göstermeye çalışıyorlardır ama işte baştan sona çocuk oyuncuların psikolojilerini mahvediyorlar, orası net.

--- spoiler ---