7 Kasım 2017

Stranger Things s02e07:

Chapter Seven: The Lost Sister

--- spoiler ---

.şimdi bu kali denen sekiz'i sadece bu bölüm için mi getirdiler? geçen bölüm diğer hikaye idi. bu bölüm el'in kendi hikayesi gibi oldu. diğerlerini nerdeyse hiç görmedik. şerifin mesajı ve bunlara saldırdıkları vakit mike'ın çığırışı vardı. el de arkadaşlarına yardım için geri döndü.

.anasına bakan kadın bu kızı niye ispiyonladı? inanmadı mı? neydi mevzu? anlayamadan paraları aldı gitti. annesi kardeşini bulmasını istiyormuş. onun de sebebini anlamış değiliz. kendisi hindistanlı bir veletmiş. adı da kali.

.bir ekip kurmuşlar, buna eziyet eden tipleri cezalandırıyorlarmış. aynı zamanda hırsızlar, katiller ne kadar pislik varsa bunlarda. el'i de kendilerine benzettiler. saçlar başlar kıyafetler derken çıktılar adam avına.

.bizim oynak gözlü şişkomuza geldiler, elektro şok veren tipti kendisi. el tuttu bunu boğmaya başladı, sonra fotoğrafa gözü ilişti. iki tane kızı varmış, o ara zaten onlar arka odada polise haber vermiş. öldürmedi bıraktı. tam kali öldürecekti onun da silahını attı. sonra araları bozuldu mozuldu derken işler karıştı.

.baba dedikleri tipi bu kıza gösterdi. meğer baba ölmemiş, el öldü diyor ama ölmemiş. adamın başına ne gelmişti gram hatırlamıyorum ama onu da tekrar hikayeye katacak gibiler. göreceğiz artık.

.derken işte gözcülerini meşgul ederken basıldılar, pat diye kaçacaklardı ki el ekipten ayrıldı. arkadaşlarını kurtarmaya gitti. bu hikaye de burada bitti. kız kardeşi dediği tip, iyi mi kötü mü? orası pek karışık. iyi gibi duruyor ama intikam bir hayli bozmuş kendini.

.el bizim ekibi sevip ailesi gibi görüyor mu? görmüyor mu? orası da karışık. nefret duygularını yeni gelen kızı hayal ederek gösterdi. yalan meselesini şerifin annesi hakkında söylediklerini düşünerek hissetti. karman çorman hikaye yani.

.sekiz numaralı kız insanlara istediğini gösterebiliyormuş, bunun da gücü güzel ama el'in adam bulma ve telekinetik güçlerinden pek faydalanmışlardı. bu hikayeyi devam ettirmeyeceklerse gereksiz bir aksiyon oldu. bakalım göreceğiz.

--- spoiler ---