7 Kasım 2017

the walking dead s08e03:

Monsters

--- spoiler ---

.bu sezon çekimler dahil pek bir şeyini pek beğenmiyorum. tamam savaş yapacaklar, tamam tüm sezona yayacaklar ama böyle salak salak sonunu göstermeler, devamlı bir cesaret konuşmaları ve araya karın ağrısı dramlar falan derken hiç çekilmemeye başladı.

.o kadar istihbarat alıyorlar, o kadar araştırma yapıyorlar ama büyük makinalı tüfeğin nerde olduğunu bilmiyorlar. bu da kaplanlı abimiz ve ekibini haşat ediyor. en azından öyle bir bitiş yaptılar, bir kişi bile ölmedi diye sevinirken bir sürü insan öldü. hem de tek bir makinalı tüfek yüzünden.

.morgan abimizin sıkıntısı ne? çift kişilikli falan mı? arada kafa gidiyor bir haller geliyor. ağır bir travması var, tekrar pörtlüyor ve herkesleri öldürecek gibi. jesus biraz kendini aştı, morgan ile kapıştı, yendi mendi derken yine salak saçma ikilemler.

.esir aldıkları pislik torbaları dönüp bunların götlerini kesmeyecek mi? tam olarak böyle ifade edilebilir. yerleşim bölgesine almayacak gibiler ama her türlü dert. teslim olmuşları infaz edemeyiz diyorlar ama diğer tarafta daryl güzel güzel öldürüyor. bir standartınız bari olsun. bir negan'ı alt etmek için bir sürü adam birleşince tabii standart olmaz, milletin kafası karışır.

.rick'i yakalayan tipi geçmişten hatırlayamadım. iki saat dram yarattıktan sonra daryl'in gelip kafaya ok saplaması iyidi. hatırlıyorum ama umrumda değil meselesi de iyidi.

.aynı şeyi teslim olmuş, rick'in sözünü verip ortaya çıkardığı adama yapınca o pek hoş olmadı. sözümüzden başka neyimiz var diye salak salak konuşmasından sonra  şak diye öldürdüler. tabii bu mal oğlu mal tek başıne niye bunlara ateş etti onu hiç anlamadım.

.gaylerin ağır dramı vardı. sarışın zayıf olan öldü gitti. salak salak o halde bırakmış, sonra zombi oldu diye üzülüyor, arkadan veryansını ediyor. geri kalan muhabbetlerine odaklanamadım, o kadar saçmaydı yani.

.şu halkını satan liderin muhabbeti de can sıkıcı. adam yine döndü geldi. maggie ilk kabul etmeyecekti ama öldürülmeye bile değmezsin deyip kabul etti, karın ağrısı yaratmak adına muhtemelen tekrar başlarına bela edecekler. hele hele peder'in nerde olduğunu iyice sormadan bunu yapmaları da çok saçmaydı. maggie'den bunu beklemezdik.

--- spoiler ---