3 Kasım 2017

the exorcist s02e02:

Safe as Houses

--- spoiler ---

.sonunda biri hayrına çevirmiş, biraz abartmış ama önceki sallamasyon çeviriye göre iyidi. adam zaten translate'e soktum falan demişti. opensubtitles'dan kaldırmışlar neyse ki, bu versiyonu ben yükledim ya bakalım başıma ekşimezler inşallah.

.bölümün baş kısmını iki kez izlemiş olduk. zenci tip kardinali şikayet ediyor ama adam kutsal suyla şov yapıyor. tekrar kutsasalar falan diyeceğim ama herhalde üst düzey şeytana bunlar da işlemiyordur. bir türlü ispat edemiyor. yetmiyor zencinin üstünü alıp götürüyorlar. zenci de marcus'a telefonu at, olduğun yerden kaç diyor. artık hepsi kaçak durumunda. şeytan çıkarmalarla savaşmaya başlamışlar.

.bölümdeki şeytanlı kadıncağızın içine lucifer kaçmış diyorlar, eğer öylese çok çabuk kurtuldu. belki başka bir şeyler oldu bilemiyorum ama thomas'ı içine çektiği zaman günah çıkarma kabininde belki başka şeyler yaşanmış olabilir.

.güzel bir bağrış çağrışla olayı hallettiler, yoksa bebekleri koydukları yeri yakıp yıkacaktı. o kadar demişlerdi, hastaneyi öldürür, hepsini öldürür. bebekleri falan tahliye etmeden herkes kaçmış mı yani? o pek olmamış ama pek gergindi.

.koca rolündeki alphas elemanı da sonunda aklı başına geldi. lan zaten karının gözler simsiyah buna ne verdiniz diyor. ne vermesi mi kaldı? gördüğün şeytanlı işte, hiç mi dizi film izlemedin arkadaş?

.çocuk esirgeme kurumu benzeri yapıda da olaylar bir garip hal aldı. zenci veledi koyun doğumuna çağırdılar, bir manyaklık olacağı belliydi. acayip bir kuzu çıktı. velet de ormanda bir yaratık var, kuzu kanı iyi geliyor buralara diye öldürdükleri koyun kayını kapıya sürdü, öyle de bitti bölüm.

.esas olay kör çocuğun kuyu kapağındaki hadisesi idi, velet gece oraya kızın götürdüğünü söyledi. nedense yalan söyledi. şeytana açık hale geldi herhalde. bir gariplik var ama ne çıkacak göreceğiz. kurtlu elma meselesinden zaten anladık yani.

--- spoiler ---